logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Нардепи-«слуги» хочуть узаконити подвійне громадянство

27-01-2021 18:521717

Нардепи-«слуги» хочуть узаконити подвійне громадянство
Фото: protocol.ua

Народні депутати України пропонують внести зміни до українського законодавства, які дозволять мати подвійне громадянство. Відповідний законопроєкт №4640 «Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України» зареєстровано у Верховній Раді.

Про це пише «Центр новин».

Автори законопроєкту (Дмитро Микиша, Олександр Аліксійчук, Олег Дунда – усі з фракції політичної партії «Слуга народу») пропонують внести зміни до закону України «Про громадянство», які надають громадянам України право набувати громадянство (підданство) іноземної держави без втрати громадянства України.

Запропоновані зміни також дають змогу іноземцям набувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Раніше, Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту законопроєкт №2590 декілька місяців тому, і відповідний документ «вже декілька стояв у порядку денному, і декілька разів знімався з розгляду».

Верховна Рада 19 травня 2020 р. зняла з розгляду законопроєкт №2590 «Про внесення змін до деяких законів України щодо питань громадянства», який планувалося розглянути у першому читанні.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю ТСН, заявив, що Україні потрібне подвійне громадянство, щоб зберегти зв’язок із мільйонами українців, які виїхали і розпочали нове життя в інших країнах.

Олігарх Ігор Коломойський зізнався, що має громадянство трьох країн – України, Ізраїлю й Кіпру.

Leopolis.news