Вийшов роман-застереження про нейтралізацію продажного олігархічного клану

http://leopolis.news/post/36406/vyyshov-roman-zasterejennya-pro-neytralizaciyu-prodajnogo-oligarhichnogo-klanu

27/01/2021

Побачивши олігархічне дно, читач жахнеться від думки: невже таке твориться у третьому тисячолітті? За красивими фасадами і дорогими палацами постає жорстокий світ зради і наживи, аморальний світ злочинних схем і заробляння грошей будь-якою ціною.

Як написано в романі, під час російсько-української війни головний герой Олексій Кремінь, офіцер спеціального підрозділу військової розвідки, отримав від Верховного головнокомандувача особливі повноваження для нейтралізації продажного олігарха. І його ніщо не зупинило.

«Мої прозові твори написані на грані документалізму. Кожен з них несе особливе навантаження і служить пересторогою для майбутніх подій. У романі «Помста оперативника розвідки» (перший наклад віддрукували у грудні 2013 року) я передбачив, що Росія використає Зимові Олімпійські ігри 2014-го року в Сочі для експансії в Україну. Роман «Невидима павутина», друге видання якого незабаром вийде під назвою «Постріл у долині дольменів» – це розповідь про один з варіантів нейтралізації Путіна. Обидва романи з'явилися після мого відрядження до Сочі та на Північний Кавказ у 2012-му», – розповідає Богдан Кушнір.

Також письменник розповів про роман про російсько-українську війну, яка з 2014-го року точиться на Донбасі.

«На роман «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» мене підштовхнула служба у війську – у Силах спеціальних операцій Збройних сил України. Я мав унікальну можливість бачити і відчувати, що водночас відбувається по обидві сторони «нульовки». Це мої белетризовані військові щоденники про реальні історії та події», – зазначає автор.

Богдан Кушнір вважає, що роман «Блондинка для олігарха» – «це застереження для продажних олігархічних кланів, які працюють на Росію».

«Одного дня «п’ята колона» буде дуже швидко і жорстко нейтралізована. Один з таких варіантів я описав у своєму романі. І ніхто навіть сльози не пустить, бо ці особини боряться не за ідеї – ними керує жадоба наживи. Ви пригляньтесь, хто є серед путінського кодла: шахраї, стукачі, продажні чиновники, люди без сорому і моралі, рідкісні циніки. Що з ними збудуєш? Хіба що можна країну грабувати. Ось чому з такими кадрами Росія приречена», – резюмує письменник.

Про автора

Богдан Кушнір – український журналіст і письменник, автор романів «Помста оперативника розвідки» (2014), «Невидима павутина» (2015), «На лінії зіткнення. Любов і ненависть» (2018) та документальних книжок «Як нам бути з Росією» (1996), «Помилка Солженіцина» (2010), «Таки війна… Із щоденника офіцера сектору «А» (2020).

Його романи про ігри української та російської розвідок написані на грані документалізму, в них часто йдеться про події, учасником чи очевидцем яких довелося бути авторові. У 1995 році він – власкор газети «Молодь України» – відкрив один із перших українських кореспондентських пунктів у Москві, а під час російсько-української війни як офіцер Сил спеціальних операцій Збройних сил України брав участь у бойових діях на Сході.  

Працював у провідних всеукраїнських ЗМІ, викладав в університеті «PR» та «журналістські розслідування».

Зараз працює у парламентській газеті «Голос України».

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news