logo
18/04
17/04
16/04
15/04
12/04
2 ...

Гурт «Анця» презентував колоритний кліп «Дримба» (ВІДЕО)

28-01-2021 20:302258

Гурт «Анця» презентував колоритний кліп «Дримба» (ВІДЕО)

Закарпатське дівоче тріо «Анця» презентувало незвичне відео на свою нову пісню «Дримба».

Трек був створений у відповідь на непристойний хейтерський коментар (https://youtu.be/8JsyR9j-K9w) анонімного дописувача під попереднім кліпом гурту, повідомила промоменеджерка Галина Гузьо.


Хоча відео зняте на мобільний телефон, воно набуло миттєвого поширення у соцмережах, породивши багато пародій, зокрема у популярній мережі TikTok: https://vm.tiktok.com/ZMJETk4HL/, - а також викликавши бурхливі суперечки серед користувачів: https://fb.watch/3i8B1Zfx42/. 

Зміст пісні побудований на багатозначності слова «дримбати». Його на Західній Україні вживають як у прямому значенні - грати на дримбі, так і у переносних. «Дримбати» і «дримбатися» означає виконувати складні чи неприємні завдання, надокучати, морочити голову, а також - любовні утіхи.

Деяким слухачам сподобалася етнічна складова пісні у сучасній обробці, іншим запам‘яталися незвичні образи співачок, які майже усе обличчя закрили барвистими українськими хустками. Знайшлося і багато таких, хто не зрозумів креативного задуму музиканток. Цікаво, що чимало дописувачів у цьому відео вперше дізналися про дримбу - старовинний гуцульський музичний інструмент, також поширений у деяких інших народів. Самі ж дівчата радіють, що вперше за чотири роки існування гурту їм вдалося зачепити увагу широкої аудиторії зі всієї України, здобути сотні нових підписників та слухачів. Натхненні цим успіхом вони разом зі своїм музичним продюсером, лідером знаного закарпатського гурту «Рокаш» Віктором Янцо, готують нову пісню та кліп.

Leopolis.news