logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

У ЗСУ проходить службу понад 31 тисяча жінок – Міноборони

29-01-2021 20:422313

У ЗСУ проходить службу понад 31 тисяча жінок – Міноборони
Фото: МОУ

Сьогодні у Києві відбулася зустріч директора Департаменту соціального та гуманітарного забезпечення Міністерства оборони України Назіма Агаєва з головою Офісу «ООН Жінки» в Україні Ерікою Квапіловою щодо співробітництва та всебічної підтримки інтегрування гендерної складової до Збройних Сил.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

На початку сторони відзначили результативність спільної роботи, зокрема щодо впровадження гендерної політики у Збройних Силах України відповідно до Національного плану дій з виконання Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека».

У ході розмови Назім Агаєв наголосив на позитивній динаміці впровадження політики рівних прав і можливостей в ЗСУ, в тому числі реалізації відомчого плану дій до 2025-го за тематикою. Зокрема понад 31 тисяча жінок проходить службу у війську на різних посадах, що становить близько 15 відсотків від загальної чисельності. Законодавчо надано особам обох статей рівні можливості проходження військової служби, навчання у військових закладах освіти різних ступенів. Це означає не лише рівний доступ до посад і військових звань, а й однаковий рівень відповідальності під час виконання обов’язків військової служби.

«Ми готові співпрацювати з Вашою командою щодо технічних моментів і надавати можливу консультативну підтримку в цьому напрямі, що включає проведення просвітницьких заходів, організацію навчання, підвищення кваліфікації тощо», — наголосила голова Офісу «ООН Жінки» в Україні Еріка Квапілова.

За результатами зустрічі представники Міноборони та «ООН Жінки» в Україні наголосили на важливості продовження спільної роботи у формі проведення професійних тренінгів із залученням гендерних радників.

Leopolis.news