logo
23/04
21/04
20/04
19/04
18/04
2 ...

У Китаї стратили топ-менеджера держкомпанії за корупцію і багатоженство

29-01-2021 16:503492

У Китаї стратили топ-менеджера держкомпанії за корупцію і багатоженство

У п'ятницю, 29 січня, у китайському місті Тяньцзінь був приведений у виконання смертний вирок щодо екс-секретаря партійного комітету і колишнього голови правління найбільшої в КНР компанії з управління активами China Huarong Asset Management Co., Ltd Лай Сяомінь, повідомляє Сіньхуа.

 

Зазначається, що Лай Сяомінь був засуджений до смертної кари на початку січня за звинуваченням у корупції, хабарництві та двоєженстві, повідомляє Голос.ua.

«За твердженням Верховного народного суду, вранці 29 січня народний суд другого ступеня міста Тяньцзінь привів у виконання смертний вирок Лай Сяоміня», – йдеться в повідомленні.

Восени 2018 року Лай Сяомінь був виключений з партії за серйозне порушення партійної дисципліни і законодавства.

Зокрема, у ході розслідування Центральної комісії з перевірки дисципліни вдалося виявити, що Лай Сяомінь серйозно порушив політичну дисципліну, «сліпе розширення і непослідовне управління призвели до того, що компанія серйозно відхилилася від своїх основних професійних обов'язків, а також до поганого політичного впливу».

За версією звинувачення, він брав участь у різних політичних авантюрах, сприяв просуванню службовими сходами окремих осіб, перешкоджав проведенню інспекцій і перевірок. 

Лай Сяоміня засудили до смертної кари 5 січня. Суд постановив, що він незаконно розтратив понад 25 млн юанів (приблизно 3,9 млн доларів США), отримав хабар на 1,79 млрд юанів (приблизно 280 млн доларів США), а також тривалий час жив разом з іншими жінками як чоловік, хоча у нього вже була дружина.

Як пишуть китайські ЗМІ , що у Лай Сяоміня було понад 100 квартир і стільки ж коханок. За деякими повідомленнями, він влаштовував своїх коханок на високі посади у 33 підприємствах, що працюють під егідою держкомпанії з управління активами.

Leopolis.news