logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

Чехія майже повністю закривала власні кордони та посилила карантинні заходи

30-01-2021 10:162281

Чехія майже повністю закривала власні кордони та посилила карантинні заходи
Фото: DW.com

Уряд Чехії ухвалив рішення посилити заходи проти поширення коронавірусу. Зокрема, була введена заборона на в'їзд іноземців. 

Про це УНН повідомляє з посиланням на Радіо Прага.

Рішення про посилення заходів уряд аргументував зміною тенденції розвитку епідемії та побоюваннями поширення так званої «британської» мутації. Більшість змін набрала чинності в ніч на 30 січня.

Громадянам Чехії нагадується про необхідність обмежити контакти й візити на коло однієї сім’ї в рамках необхідності. Відтепер оселитися в готелі або пансіонаті зможе лише та людина, яка підтвердить необхідність перебування в ньому документом про відрядження. На гірськолижних курортах закриваються фунікулери.

З 30 січня уряд також заборонив перебування іноземців в Чеській Республіці, якщо вони знаходяться на її території з причин, не пов’язаних з роботою, навчанням, родичами або будь-яким дозволеним заходом, або якщо вони прибули з порушенням протиепідемічних заходів, встановлених Міністерством охорони здоров’я.

Забороняється продаж товарів на ринках і в мобільних пунктах продажів, за винятком таких пунктів, які продають продукти й товари першої необхідності в населених пунктах без магазинів.

Знову набрала чинності заборона на відвідування пацієнтів в лікарнях, виключення надається при дотриманні більш строгих правил третім особам, присутнім при пологах. Також дозволяються візити до пацієнтів з обмеженою дієздатністю, пацієнтам хоспісів та пацієнтам в термінальній стадії невиліковного захворювання.

Вводиться або актуалізується ще ряд обмежень.

Громадяни також зможуть проходити безкоштовний тест на COVID-19 кожні три дні, нині це можливо зробити раз в п’ять днів. За словами міністра охорони здоров’я Яна Блатного, цей захід призначена в основному для чеських співробітників, які щодня їздять на роботу до Німеччини.

Ситуація з коронавірусом у Чехії

За кількістю заражень коронавірусом на душу населення за останні 14 днів по Євросоюзу Чеська Республіка займає третє місце за Португалією та Іспанією. За кількістю померлих — Чехія також третя. Крім того, індекс репродукції, який ілюструє поширення захворювання, в п’ятницю виріс до 0,99 (в четвер він перебував на позначці 0,96), вказуючи на те, що швидкість поширення захворювання зростає. Саме через те, що епідемія суттєво не сповільнюється, уряд прийняв рішення про введення нових протиепідеміологічних заходів.

Leopolis.news