Колишній агент КДБ розповів, що спецслужби Росії вербували Трампа впродовж 40 років – The Guardian

http://leopolis.news/post/36575/kolyshniy-agent-kdb-rozpoviv-shcho-specslujby-rosi-verbuvaly-trampa-vprodovj-40-rokiv--the-guardian

30/01/2021

Про це повідомляє 5 канал з посиланням на The Guardian.

За його словами, Дональд Трамп виявився настільки готовим ретранслювати антизахідну пропаганду, що у Москві відбувалися святкування.

 У книзі Крейга Унгера «Американський компромат» (American Kompromat), в основу якої лягли слова Швеця, йдеться про те, що Трамп нібито вперше потрапив «на радар» КДБ ще 1977 року, коли одружився з чеською моделлю Іванною Зельнічковою, тоді його кандидатуру почали опрацьовувати спецслужби тодішньої Чехословаччини під кураторством КДБ.

Три роки потому, Трамп відкрив готель Grand Hyatt New York hotel, для якого придбав 200 телевізорів у російського емігранта Семена Кисліна, який співпрацював з КДБ. За словами Швеця, саме Кислін порекомендував Трампа. Сам Кислін заперечує свою співпрацю з КДБ.

 У 1987 році Трамп вперше відвідав Москву та Санкт-Петербург разом з дружиною Іванною. Швець заявив, що тоді співробітники КДБ всіляко задобрювати його та «вселили» йому ідею піти у політику.

«Вони досконально вивчили його особистість, розуміли, що він за людина. У КДБ знали, що він надзвичайно вразливий інтелектуально та психологічно, схильний до лестощів», – зазначив Швець.

 Після повернення до США Трамп почав серйозно міркувати про висунення в президенти від Республіканської партії. 

За словами Швеця, у Москві були дуже раді перемозі Трампа на президентських виборах 2016 року, адже багато хто не вірив, що «актив» може дійсно спрацювати таким чином.

 «Це було безпрецедентно. Я досить добре знайомий з оперативними заходами КДБ, починаючи з початку 70–х та 80–х, а потім, з активними заходами РФ, і я не чув нічого подібного чи чогось подібного – поки Трамп не став президентом цієї країни – тому що це було просто безглуздо. Важко було повірити, що це вразить серйозних людей на Заході, але це сталося, і зрештою цей хлопець став президентом», – додав колишній КДБіст.

Нагадаємо, Палата представників Конгресу оголосила Дональду Трампу імпічмент. Він став єдиним президентом в історії США, якого вже вдруге піддають імпічменту. Тепер сказати своє слово має Сенат, який контролюють однопартійці Трампа – республіканці. Напередодні, під час свого прощального звернення до американців, він пообіцяв повернутися в політику. Чи  зможе виконати це – залежить від рішення Сенату.

Leopolis.news