logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
23/03
22/03
2 ...

Музею «Бойківщина» Сколе подарували цінну мистецьку афішу

02-02-2021 15:251308

Музею «Бойківщина» Сколе подарували цінну мистецьку афішу

Фонд Сколівського історико-краєзнавчого музею «Бойківщина» поповнився цінним експонатом – афішею за 1995 рік про виступ на Харківщині учасників народного ансамблю пісні і танцю «Бойківщина» із Львівщини у рамках обміну працівників культури.

 

Афішу подарував музею Іван Семенович Крушельницький – багаторічний працівник культури, прекрасний керівник Сколівського народного ансамблю пісні й танцю «Бойківщина». Про це повідомив кореспондент Leopolis.news.   

Нагадаємо, що перед тим на Сколівщині гостювала делегація із Харківщини, у складі якої були відомі артисти та працівники культури сходу України. Для них у районному Народному домі «Бескид» учасники народного ансамблю пісні й танцю "Бойківщина" дали чудовий концерт.

Відтак від гостей сколівчани отримали запрошення. І учасники ансамблю пісні й танцю "Бойківщина" зробили візит ввічливості на Валківщину. До тутешнього закладу культури подивитись концерт представників із зелених Карпат з’їхались шанувальники народного мистецтва мало не з усієї Харківщини.

«А чисельно зібрала їх, – поділилась директор музею Тетяна Зінкевич, – власне розповсюджена афіша про приїзд та виступ на сцені Олександрівського будинку культури гостей із гірської Сколівщини Львівської області – народного ансамблю пісні і танцю "Бойківщина".

Виступ сколівчан, згадував Іван Крушельницький, даруючи музею афішу за 1995 рік, справді був феєричним. Тепер цей експонат є свідком про воістину незабутній творчий злет талановитого колективу «Бойківщина».

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news