logo
18/04
17/04
16/04
15/04
13/04
2 ...

Випускниця ЛНМУ блискуче захистила дисертацію в Університеті Комплютенсе у Мадриді

10-02-2021 21:08938

Випускниця ЛНМУ блискуче захистила дисертацію в Університеті Комплютенсе у Мадриді
Фото: відділ комунікації і промоції ЛНМУ ім. Данила Галицького

Нещодавно на одній із провідних кафедр світу в галузі пародонтології – Університеті Комплютенсе в Мадриді (Іспанія) відбувся блискучий захист дисертації випускниці стоматологічного факультету Львівського національного медичного факультету імені Данила Галицького Оксани Потупи.

Про це повідомляє відділ комунікації та промоції Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького.

Дисертаційна робота Оксани (текст близько 150 сторінок) написана і захищена іспанською мовою під керівництвом професора Маріано Санца, захист роботи теж відбувався іспанською мовою. Робота над дисертацією тривала 5 років та незліченну кількість годин, проведених у лабораторії, на заняттях та перед екраном комп’ютера. Друковані праці Оксани опубліковані у провідних світових журналах з молекулярної оральної мікробіології та протеоміки (Molecular Oral Microbiology, Journal of Proteome Research). 

Захист дисертаційної роботи, презентація, наукова дискусія, впевнені відповіді на запитання відбулися на надзвичайно високому фаховому рівні. Члени наукового комітету особливо тепло оцінили відповідь Оксани на питання, що вона планує робити далі. А відповідь була такою: «Я повернусь в Україну для того, щоб принести туди всі свої знання та досвід, отримані в Мадриді».

«Недарма колись, у далекому 2013-му році, під час прогулянки в Гонконгу, відомий дослідник в галузі пародонтології з Гарвардського Університету Alpdogan Kantarci промовив до Оксани сакраментальні слова: «Українська наука почне розвиватись тоді, коли молоді люди з України будуть їхати за кордон, здобувати освіту та повертатись додому». Напевне, тоді Оксана могла лише мріяти про те, що в 2021-му році стало реальністю. Приємно, що вихованка нашої Alma Mater залишилася вірною своїй батьківщині.

Нагадаємо, що цьогоріч відбулася ще одна неординарна подія для фармацевтичного факультету нашого Університету. Його випускник Назар Троцько вперше в новітній історії нашого навчального закладу став габілітованим доктором у Люблінському медичному університеті (Республіка Польща).

Щиро вітаємо Оксану та Назара з успіхом, дякуємо за достойну презентацію нашого Університету у європейському академічному просторі», – йдеться у повідомленні.

Leopolis.news