logo
29/03
28/03
27/03
26/03
2 ...

Львівські хірурги провели ще одну операцію з пересадки серця, печінки й двох нирок

11-02-2021 15:061082

Львівські хірурги провели ще одну операцію з пересадки серця, печінки й двох нирок
Фото: Львівської міської ради

Вчора, 10 лютого, в міській клінічній лікарні швидкої медичної допомоги Львова провели чотири трансплантації органів: серця, печінки і двох нирок. Таким чином, врятували ще чотирьох людей, давши їм шанс на повноцінне життя. Реципієнти й медики щиро дякують родині донора.

Про це повідомляє пресслужба Львівської міської ради.

Донором органів стала 45-річна львів'янка, у якої розірвалася аневризма головного мозку. Медики кажуть, що у таких випадках врятувати людину неможливо.

«Розрив аневризми, крововилив у мозок. Хоча ми кілька днів намагалися врятувати пацієнтку, але у її випадку медицина, на жаль, була безсила. Для родини жінки — чоловіка, вагітної доньки, сина і мами — її смерть стала величезним і неочікуваним ударом, бо ніхто з них навіть не підозрював про хворобу. Однак вони все ж знайшли в собі сили ухвалити, можливо, найважче в житті рішення, яке подарувало шанс одразу чотирьом людям. Глибокі співчуття родині і велика подяка за їхнє рішення», — повідомив керівник міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Олег Самчук.

Серце і нирки пересадили львів'янам, печінку — мешканці області. Це перші трансплантації органів у лікарні цього року.

Здорове серце тепер б'ється у грудях 22-річного Василя. Одну нирку отримала 36-річна Оксана, мама двох маленьких діток, другу — 34-річний Ярослав, тато двох маленьких діток. Печінку отримала 48-річна Галина, мама трьох дітей.

Операції спеціалісти лікарні швидкої допомоги виконали спільно з колегами з Інституту серця МОЗ України й Національного інституту хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова.

Leopolis.news