logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
20/03
2 ...

У ФК «Самбір» новий головний тренер

11-02-2021 20:082584

У ФК «Самбір» новий головний тренер
Фото: Самбірська міська рада

Міський голова Юрій Гамар погодив кандидатуру Олександра Стахіва – досвідченого футболіста та донині тренера тернопільського дитячо-юнацького ФК «Чемпіон» на посаду головного тренера ФК «Самбір».

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

За словами Олександра Стахіва, головним завданням для нього є «Створити боєздатний колектив». Оскільки футболісти клубу не укладають контракт, то і втримати кращих гравців  у команді – задача не з простих. Адже успіх команди – сильна мотивація для гри. При формуванні нового перевагу надаватиме місцевим хлопцям.

«Планую особисто подивитися і поспілкуватися з усіма претендентами до складу команди», – зазначив тренер.

Олександр Стахів – вихованець горлівської, тернопільської та київської футбольних шкіл. За час своєї футбольної кар’єри грав за різні клуби: українські (Вінницьку «Ниву», Хмельницьке «Поділля», Симферопольські «Таврія» і «Динамо», Житомирське «Полісся») та команди Казахстану, Узбекистану й Молдови.

Як гравець команд став чемпіоном Казахстану 2005 року, у 2009 році - бронзовим призером чемпіонату Молдови. Грав у Лізі Європи. Має тренерський диплом “В” від УЄФА. З 2018 року працював у тернопільській “Ниві”. Був помічником Віталія Шумського, який нині є головним тренером ФК “Львів”, а в співпраці з Василем Маликом вдалося вивести “Ниву” з другої у першу лігу чемпіонату України.

Тим часом у Самборі небагато роботи залишилось, щоб завершити капітальну реконструкцію стадіону імені Лева Броварського. Їх підрядна організація уповільнила через несприятливу зимову погоду.

«Це масштабний і дуже важливий спортивний об’єкт області, який стане ареною для проведення різних видів спорту, – сказав заступник голови Львівської ОДА Юрій Бучко. – Вартість реконструкції стадіону понад 25 мільйонів. Кошти кооперували з державного, обласного та частково з міського бюджетів. На ньому молодь зможе займатись як футболом, так волейболом, легкою атлетикою».

Зазначимо, що на стадіоні змонтовано систему поливу трав’яного поля, вміщатиме 2500 уболівальників. Споруджені дві криті трибуни, роздягальня, громадські туалети, господарські приміщення та адмінкорпус. В одній з його кімнат буде відкрито музей Лева Броварського – легендарного футболіста, ім’я якого надано спортивній арені. Адже він понад сім років був граючим тренером самбірської команди і саме під його керівництвом вона здобула найбільше досягнень.

Відтак, разом з формуванням майбутньої футбольної команди ФК «Самбір» влада закликає усіх поціновувачів спорту збирати експонати і подарувати їх музею для розширення експозиції.  

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news