logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Школи зобов’язані набирати дітей в 10-ті класи – Шкарлет

12-02-2021 12:47829

Школи зобов’язані набирати дітей в 10-ті класи – Шкарлет
Фото: osvita.ua

Міністр освіти Сергій Шкарлет наголошує, що учні, які зараз завершують навчання в 9-му класі, мають право продовжити навчання в старшій школі.

Як повідомляє Оsvita.ua, про це він сказав в інтерв'ю Радіо «НВ», відповідаючи на запитання про те, що деякі батьки вже зараз отримують повідомлення від адміністрацій шкіл про нездійснення набору в 10 клас.

«Класи можуть переформатовуватись, але це не означає, що в 10-11-ті класи не буде набору. Можливо буде набір за профілем — хімічний, фізичний, математичний або мовний профіль — українська мова чи іноземна мова. Але немає ніяких законодавчих ініціатив стосовно заборони дитині перейти в старшу профільну школу», зазначив міністр освіти.

Водночас він зазначив, що відповідальність за діяльність школи несе його засновник.

«Можна поскаржитись засновнику, можна написати в Міністерство освіти і науки і ми спрямуємо Державну службу якості на певний контроль», наголосив Сергій Шкарлет.

Разом з тим, він не став стверджувати, що всі діти зможуть продовжити навчання в своїй школі.

«Я не готовий сказати. Для отримання цієї інформації необхідно звертатися саме до директора. Який профіль організується в школі», повідомив міністр.

Він також наголосив, що жодної скарги щодо обмеження прав дітей на навчання в 10 класі до Міністерства освіти і науки не надходило.

Leopolis.news