logo
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

В українських школах предмет «християнська етика» не стане обов’язковим — МОН

13-02-2021 13:581252

В українських школах предмет «християнська етика» не стане обов’язковим — МОН
Фото: galnet.fm

Міністерство освіти не пропонує зробити обов’язковим для вивчення в школах предмет «Християнська етика».

Про це під час зустрічі з членами Всеукраїнської ради церков сказав міністр освіти Сергій Шкарлет, коментуючи передбачення викладання Етики/Курсів морального спрямування в 5-6 класах проєктом Типової освітньої програми для 5-9 класів, повідомляє osvita.ua.

За його словами, вибір конкретних модельних програм, за якими здійснюватиметься таке викладання, відповідно до законодавства, є прерогативою самих закладів загальної середньої освіти та батьків.

«Хочу підкреслити, що МОН не пропонує зробити обов’язковою «християнську етику». У проєкті Типової освітньої програми запропоновано дисципліну «Етика». Сам проєкт підготовлений на виконання Державного стандарту базової середньої освіти, який почне впроваджуватися з 2022 року як продовження реформи «Нова українська школа». Кожна школа на основі Типової освітньої програми зможе формувати різні варіанти викладання цього предмета», — зазначив міністр.

Водночас він висловив переконання, що діти мають виховуватися в повазі одне до одного та володіти певними етичними нормами поведінки.

Leopolis.news