logo
23/04
22/04
20/04
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
2 ...

«Минай» програв домашній матч: ФК «Львів» здобув важливу перемогу

13-02-2021 16:571468

 «Минай» програв домашній матч: ФК «Львів» здобув важливу перемогу
Фото: pfclviv.com

У 14 турі Favbet ліги сезону 2020/2021 ПФК «Львів» на виїзді зустрічався з ФК «Минай». За підсумками зустрічі «львів'яни» здолали своїх закарпатських опонентів вперше у найвищому вітчизняному футбольному дивізіоні.

Про це повідомляє інформаційна служба ПФК «Львів»

Передматчеві прогнози напередодні звітного поєдинку стосувалися не тільки фінального результату. Футбольна Україна та, зокрема, офіційні особи матчу довго посипали голову попелом стосовно того чи відбудеться протистояння, чи ні. Справа в тім, що Західну Україну останніми днями охопили снігопади та разючі морози. Власне тому, питання про готовність поля на стадіоні «Авангард» в Ужгороді залишалося актуальним майже до самого стартового свистка. Остаточне рішення про те, що зустріч таки відбудеться, головний арбітр Олександр Дердо прийняв буквально за 40 хвилин до безпосереднього розіграшу м’яча.

Як тільки розпочався двобій, стало зрозуміло, що обидві команди за зиму насправді скучили за футболом. Окрім того, дещо слизький газон додававав грі хорошої швидкості. У плані гольових моментів все також стартувало доволі жваво. Вже на 2 хвилині Шина міг виводити «Львів» уперед. Бразилець отримав хороший шанс відзначитись після того, як Малепе махнув повз м’яч у власному штрафному майданчику. Удар від Шини, втім, самовіддано парирував Каніболоцький. Минуло зовсім небагато часу і воротарю «Миная» таки довелося капітулювати. 

На 13 хвилині захисники «лисиць» прогадали зі створенням штучного офсайду. Ренан вирізав геніальну передачу, Алваро видав чудовий ривок з центру поля та холоднокровно реалізував свій вихід віч-на-віч. Опісля забитого м’яча було помітно, що підопічні Віталія Шумського отримали непоганий заряд впевненості. Вже незабаром неймовірної краси голом міг відзначитись Брікнер. Опорник розрядив гармату близько з 35 метрів, але м’яч розминувся зі стійкою всього лише на декілька сантиметрів. Закарпатці небезпечно огризнулись на 26 хвилині. Саме тоді Книш з-за меж штрафного завдавав більярдного удару по воротах «Львова». Гостей врятувала стійка. На 30 хвилині біля наших володінь знову було гаряче. Нурієв виконував штрафний з 16-метрової позначки, але пробив якраз у ту зону, де перебував Костик. Голкіпер «синьо-золотих левів» свою роботу виконав безпомилково. В одній з наступних атак вже гравці «Львова» бентежили своєю присутністю минайських захисників. 

У завершальній фазі атаки Шина отримав трохи часу у карній зоні закарпатців. Півзахисник завдав щільного удару, але Каніболоцький намертво зафіксував м’яч. Коли все вже, здавалося б, йшло до перерви, трапилося результативне дежавю. Ренан знову віддав витончений пас в розріз на Алваро і той вдруге у зустрічі вийшов на рандеву з голкіпером «Миная». Як результат – дубль від прудконогого бразильця наприкінці першого тайму. Невдовзі після цього пролунав свисток арбітра, який відправив команди відпочивати. «Львів» з комфортною перевагою у рахунку пішов пити водичку.

Другий тайм продовжив підтримувати атакувальний вектор тайму першого. Все знову розпочалося дуже бадьоро і одразу ж із забитого м’яча. На 47 хвилині Шиндер у падінні замкнув подачу з флангу та скоротив відставання закарпатської команди у рахунку. «Минай» опісля цього почав діяти відвертим першим номером. Львів’яни здебільшого захищалися та розраховували на швидкі контратаки, які вже приносили користь у цьому матчі. За таких умов, як би це не було дивно, але гра заспокоїлася. Обидві команди подовгу не могли створити якихось особливо гострих епізодів. Підопічні Василя Кобіна, звісно, проявляли ініціативу, але без особливої конкретики. Наступна потенційна нагода для взяття воріт трапилася на 84 хвилині. Карась з гострого кута пробивав у «дев’ятку» брами Костика, але наш голкіпер удар впевнено парирував. Заключні хвилини протистояння були справді гарячими. Наставник «Львова» Віталій Шумський та тренер «Миная» Василь Кобін активно мотивували та підказували своїм підопічним. Було враження, що обидвоє от-от готові вибігти на поле та допомогти гравцям власних команд. На жаль чи на щастя цього таки не сталося. Трапився у підсумку лише фінальний свисток арбітра, який зафіксував першу перемогу «городян» у другому колі чемпіонату.

1:2 – «Львів» здобув важливі 3 очки з прямим конкурентом у боротьбі за збереження УПЛівської прописки.

Leopolis.news