Іван Собко нагородив учасників фестивалю «Прощання з колядою»

http://leopolis.news/post/37488/ivan-sobko-nagorodyv-uchasnykiv-festyvalyu-proshchannya-z-kolyadoyu

15/02/2021

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

За щорічну працю в організації фестивалю «Прощання з колядою» заступник голови ОДА Іван Собко вручив подяки голови облдержадміністрації Дмитру Петровичу Вознюку та Львівському ставропігійному братству св. ап. Андрія Первозваного.

«Дуже тішить те, що таке дійство сьогодні має змогу відбутися. Бо рік, що минув, був непростим. І, знаєте, цьогорічна коляда особлива і дуже цінна. Вона звучить сакрально і дуже щиро. Знаю, що ваш фестиваль – це добра і давня традиція , яка вже багато років поспіль шириться всією Україною та приймає колективи з інших країн. Велика подяка вам усім, подяка Блаженнішому Макарію за те, бережете цю добру традицію! Дякуємо за коляду і розколяду!» - сказав Іван Собко.

Усі творчі колективи нагородили дипломами департаменту з питань культури,національностей та релігій.

Фестиваль відбувається за сприяння Львівської єпархії ПЦУ. Серед учасників цьогорічного фестивалю - Львівський муніципальний хор «Гомін», Театральний Центр «Слово і Голос», Вокальний ансамбль «Рута» Львівської дитячої школи мистецтв № 11, Квартет бандуристок «Львів’янки» Львівської національної філармонії ім. М. Скорика, Хор «Оранта» Успенського кафедрального храму Львівської єпархії ПЦУ, Дівочий Хор «Грація» КЗ ЛОР «Львівського державного коледжу культури і мистецтва», Хор «Осоння» храму Різдва Богородиці Львівської єпархії ПЦУ с. Солонка, Хор «Ставрос» Львівського ставропігійного братства св. ап. Андрія Первозванного.

Довідково: Фестиваль заснований у 1997 р з ініціативи Патріарха Димитрія, як перше «прощання з колядою». Даний захід запозичили інші інституції міста,області та вся Україна. За ці роки Братство об'єднало десятки колективів з України , Польщі та Румунії. Захід 24 роки організовується силами Львівського ставропігійного Братства св. ап. Андрія Первозваного під патронатом Львівської єпархії УАПЦ, тепер ПЦУ. Хор Братства відвідав Константинополь і співав у 2019 р. Св Літурнґгвю із Патріархом Варфоломієм, а також українську громаду Німеччини, Литви, Польщі, Румунії.

Leopolis.news