logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

Французам дозволили обідати на робочому місці – раніше це було порушенням закону

15-02-2021 21:352813

Французам дозволили обідати на робочому місці – раніше це було порушенням закону
Фото: Joinfo

Французький уряд своїм указом дозволив працівникам їсти на робочому місці. До цього Трудовий кодекс країни довгі роки це забороняв.

 

 

Як повідомляє Громадське з посиланням на CNN, обідня перерва у Франції вважалася «священною» — співробітники разом з колегами брали їжу в сусідньому бістро. Вони замовляли повноцінний ланч з двох-трьох страв.

Видання вказує, що заборона «харчування на робочому місці» показувала важливість для французів національної культури. Тепер цю норму призупинили. Таким чином уряд вирішив боротися з поширенням коронавірусу.

Річ у тім, що після Нового року співробітникам частково дозволили відвідувати офіси. Але правила дистанціювання посилилися: люди без масок повинні перебувати у двох метрах один від одного, в тому числі й в місцях громадського харчування.

У Франції ресторани, бари та кафе після 18:00 закриваються — така норма там працює з жовтня 2020 року. Через складну епідеміологічну ситуацію в країні запроваджена комендантська година з 18:00 до 06:00.

Наразі влада Франції рекомендує вакцинуватися людям, які перехворіли на COVID-19, у період від трьох до шести місяців після одужання. У країні уже вакцинували понад 2,1 мільйона людей. З них понад пів мільйона отримали вже другу дозу препарату.

За інформацією Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, у Франції зафіксували 3,46 мільйона випадків коронавірусу, майже 81 тисяча із них призвела до смерті.

  Leopolis.news