logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У МОН дали роз'яснення, як працюватимуть заклади освіти на адаптивному карантині

17-02-2021 20:271344

У МОН дали роз'яснення, як працюватимуть заклади освіти на адаптивному карантині
Фото: UkrMedia

З метою попередження та зменшення ризиків зараження коронавірусом Уряд ухвалив нові зміни, які стосуються рівнів епідемічної небезпеки. 

Про це поінформував Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет, передає пресслужба МОН України.

«Із 22 лютого на всій території України встановлюється "жовтий" рівень, відповідно до якого забороняється відвідування закладів освіти здобувачами освіти в разі, коли на самоізоляції через контакт із пацієнтом з підтвердженим діагнозом COVID-19 перебуває понад 50% здобувачів освіти та персоналу закладу освіти. Також заборонено проведення масових заходів (вистав, свят, концертів) за участі здобувачів освіти з більш ніж однієї групи/класу та за присутності глядачів (відвідувачів)», – наголосив Міністр.

Він уточнив, що «червоний» рівень епідемічної небезпеки визначається рішенням Державної комісії з питань ТЕБ та НС за ініціативи Міністра охорони здоров’я.

«У разі встановлення "червоного" рівня епідемічної небезпеки продовжуватимуть роботу дитсадки та спеціальні заклади освіти, учні 1-4 класів навчатимуться у звичному режимі. Для всіх інших здобувачів освіти запроваджуватиметься дистанційне навчання. Моя позиція щодо очного навчання учнів початкової школи залишається незмінною. І я дякую колегам, які врахували та підтримали пропозиції не лише МОН, а й  батьків та освітян», – зазначив Сергій Шкарлет.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів подовжив карантинні обмеження до 30 квітня, запровадивши адаптивний карантин.

Leopolis.news