logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

У першому турі виборів ректора Лісотехнічного університету переміг Володимир Холявка

18-02-2021 12:3416239

У першому турі виборів ректора Лісотехнічного університету переміг Володимир Холявка
Фото: ldufk.edu.ua

Учора, 17 лютого, у Національному лісотехнічному університеті України відбулися вибори ректора. Як повідомили у головній виборчій комісії ВНЗ за результатами голосування жоден з кандидатів на посаду не набрав 50 % голосів, необхідних для перемоги у першому турі. Відтак 24 лютого відбудеться другий тур виборів керівника цього вищого навчального закладу.

Усього на посаду ректора Національного лісотехнічного університету України претендувало 6 осіб. Найбільше голосів здобув декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури, доцент Володимир Холявка. За нього проголосувало 165 виборщиків.  Він є випускником цього вузу, з 1993 до 2013 року працював у Львівському лісотехнічному інституті на посаді викладача, а згодом доцента кафедри економіки та менеджменту лісових підприємств.

Друге місце посів директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Руслан Гречаник – 141 голос.

Відповідно до чинного законодавства два кандидати, які набрали найбільше голосів, вносяться у бюлетень для голосування у другому турі. 

Проректор з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України Василь Лавний отримав 115 голосів підтримки.

За доктора технічних наук, професора, завідувача кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу НЛУУ Павла Бехту проголосувало 96 осіб. 

Кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології НЛУУ України Вікторія Оліфечук отримала 14 голосів підтримки, а доктор сільськогосподарських наук, професор кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛУУ Іван Сопушинський – два голоси «За». 

Всього у виборах ректора Національного  лісотехнічного  університету мали право брати участь 564 виборці, які представляють наукових, науково-педагогічних та інших штатних працівників та студентів, як самого НЛУУ, так і його трьох коледжів. У виборах 17 лютого взяли участь 95% виборщиків.

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

Андрій БОЛКУН, Leopolis.news