Чоловік Єлизавети II, 99-річний принц Філіп, потрапив до лікарні

http://leopolis.news/post/37710/cholovik-elyzavety-ii-99-richnyy-prync-filip-potrapyv-do-likarni

18/02/2021

Про це повідомляє Громадське з посиланням на CNN.

У Букінгемському палаці заявили, що принца Філіпа ввечері у вівторок, 16 лютого, доставили до лікарні короля Едуарда VII в Лондоні.

Герцога Единбурзького госпіталізували через погане самопочуття. Однак, як зазначають журналісти, це був не екстрений випадок ㅡ принца Філіпа доставили до лікарні звичайною машиною. До медзакладу він також дійшов без допомоги.

У лікарні принц Філіп пробуде кілька днів, де медики, за порадою його особистого лікаря, про всяк випадок спостерігатимуть за його станом.

Сама королева Єлизавета II в цей час перебуватиме у Віндзорському замку, на захід від Лондона.

У 2019 році принца Філіпа вже госпіталізували через попередні ускладнення зі здоров’ям, та вже за чотири дні його виписали з лікарні.

Поважний вік принца

Нагадаємо, уже в липні цього року принцу Філіпу виповниться 100 років. Сам герцог Единбурзький заявляв, що не має бажання святкувати ювілей і не хоче мати нічого спільного з урочистостями, до яких готується королівська сім'я.

Принц Філіп може стати першим чоловіком у королівській родині, якому виповниться 100 років. Але одного разу він зізнався, що зовсім не прагне дожити до такого поважного віку. У розмові з The Telegraph про 100-річчя королеви-матері ще у 2000 році Філіп сказав, що в нього «немає жодного бажання» святкувати столітній ювілей.

«Я не можу уявити нічого гіршого. Я й так вже почав розвалюватися», — сказав тоді він.

Більше про Філіпа

Принц Філіп має титул герцога Единбурзького. Раніше він служив у військово-морських силах Великої Британії. Одружився з Єлизаветою в 1947 році — за п’ять років до того, як та зійшла на престол. Наразі він є найстарішим членом королівського подружжя у світі.

У серпні 2017 року він відійшов від виконання королівських обов’язків через поважний вік. Загалом за свою кар’єру Філіп одноосібно брав участь у понад 22 тисячах заходів королівського рівня.

Відтоді він відвідав усього кілька публічних заходів, включно з весіллям принца Гаррі й Меган Маркл і секретним соціально дистанційованим одруженням принцеси Беатріс та Едоардо Мапеллі Моцці в липні 2020 року.

Leopolis.news