logo
19/04
18/04
17/04
15/04
14/04
2 ...

Принц Гаррі та Меган Маркл втратять почесні титули через відмову від королівських обов'язків

19-02-2021 20:363068

Принц Гаррі та Меган Маркл втратять почесні титули через відмову від королівських обов'язків
Фото: ye.ua

Принц Гаррі та його дружина Меган Маркл будуть позбавлені почесних титулів при королівському дворі через відмову повертатися до виконання обов'язків як членів правлячого у Великій Британії королівського дому, повідомив у п'ятницю Букінгемський палац.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Герцог і герцогиня Сассекські підтвердили Її Величності Королеві (Єлизаветі II - ІФ), що вони не будуть знову чинними членами королівської сім'ї. Після розмови з герцогом королева написала, що, відмовившись від виконання обов'язків у королівській сім'ї, неможливо продовжувати виконувати функції та обов'язки, які приходять разом із життям державного службовця», - йдеться у заяві Букінгемського палацу.

«Почесні військові звання та Королівські патронажі Герцога та Герцогині, отже, будуть повернуті Її Величності перед розподілом між чинними членами королівської сім'ї», - пояснюється у документі.

Букінгемський палац наголошує, «що всі засмучені рішенням» принца Гаррі та Меган Маркл, але незважаючи на це вони «залишаються членами сім'ї, яких дуже люблять».

Наприкінці березня 2020 року принц Гаррі та Меган Маркл офіційно склали з себе повноваження старших членів британської королівської сім'ї.

Гаррі та Меган у середині січня минулого року досягли угоди з королевою Єлизаветою II щодо своєї подальшої ролі як членів королівської сім'ї. Тоді вони позбулися титулів Його та Її Королівської Високості (HRH), тому що так можуть називати себе лише члени сім'ї Віндзорів, які виконують королівські обов'язки. При цьому вони зберегли титули герцога та герцогині Сассекських.

Герцоги Сассекські відмовилися від виконання королівських обов'язків і більше не отримуватимуть державних коштів, які виплачують британській королівській сім'ї.

Букінгемський палац офіційно не озвучував, чому Гаррі та Меган вирішили відокремитися від решти королівської сім'ї. ЗМІ припускали, що це може бути пов'язане з підвищеною увагою преси до подружжя. У британських ЗМІ тема відділення Гаррі та Меган від королівської сім'ї дістала назву Megxit (скорочення імені Меган і слова exit - вихід) за аналогією з Brexit.

Нагадаємо, принц Гаррі та Меган Маркл чекають на свою другу дитину. Таку інформацію підтвердили представники пари.

Leopolis.news