Експерт назвав продукти, які подорожчають навесні

http://leopolis.news/post/37819/ekspert-nazvav-produkty-yaki-podorojchayut-navesni

20/02/2021

Що подорожчає, а що подешевшає, розповів голова директорату Асоціації франчайзингу Андрій Кривонос в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ціни зростатимуть, і до кінця зими ми точно побачимо ці тренди. Головні продукти, які дорожчають, — це ті, які українські підприємства вивозять за кордон. Це яйця, олія, цукор. Тому на них буде найбільша динаміка в цей час.

Однак ми бачимо поруч з цим і здешевлення. За 2020 рік подешевшали одяг, взуття. Ненабагато, 7-8%, але це відбулося. Подальше подорожчання буде, але воно не матиме єдиного вираженого характеру», — сказав він.

«Ми беремо участь у міжнародній торгівлі, ці товари вивозяться, і підприємства вирішують, куди вигідніше продавати ті ж самі яйця. Крім того, згадаймо такий момент, що багато підприємців за 2020 рік недоотримали запланований прибуток і намагаються наздогнати його. До того ж на початку року багато підприємств почали переговори про закупівлю товарів з чистого аркуша. З огляду на складнощі 2020 і 2021 року, вони також закладають здорожчання товару», — сказав він.

 Leopolis.news