Модно, стильно, молодіжно: діти заспівали про рідну мову (ВІДЕО)

http://leopolis.news/post/37866/modno-stylno-molodijno-dity-zaspivaly-pro-ridnu-movu-video

22/02/2021

Ідея проекту народилась спонтанно. Буквально за тиждень до Дня рідної мови на перерві між заняттями у Творчій школі серед дітей виникла дискусія, чому в соціальних мережах одна мова популярніша за іншу. Припущення, що серед дітей є мода на мову, дуже зачепило наставника Творчої школи – Павла Табакова - і вже наступного дня народилася пісня на слова знаменитого українського поета Юрія Рибчинського. 

«Мода на мову, особливо серед молоді, - це найлегший шлях як знищити, так і відродити будь-яку мову», – поділився своїми думками Павло Табаков і, на підтвердження своєї думки, згадав слова легендарної поетеси Ліни Костенко: «Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову».

Факт того, що у світі близько 6000 розмовних мов і половині з них загрожує зникнення,  спонукав ЮНЕСКО у 2000-му започаткувати День рідної мови. Аби кожна нація у світі задумалася і плекала свою рідну мову.

Пісня «Мова» і вокальний конкурс «Рідна мова – це модно» орієнтовані саме на молодь. Взяти участь може будь-яка дитина віком до 18 років. Потрібно просто записати пісню на відео, заповнити реєстраційну форму, а далі стежити за зростанням переглядів на YouTube-каналі Творчої школи Павла Табакова. Переможцем конкурсу буде оголошено виконавця, виконавицю чи групу, чиє відео кавера на пісню «Мова» отримає найбільшу кількість переглядів. Оголошення переможця відбудеться 23 квітня 2021 р. - у Всесвітній день книги та авторського права на сторінках Творчої школи Павла Табакова у Facebook та Instagram.

Переможець конкурсу каверів «Рідна мова – це модно» отримає приватний майстер-клас від переможця «Голосу країни» Павла Табакова та запише пісню на студії Творчої школи Павла Табакова (Львів).

Leopolis.news