logo
20/04
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Зеленський назвав причину відмови МВФ у наданні Україні чергового траншу

22-02-2021 14:031006

Зеленський назвав причину відмови МВФ у наданні Україні чергового траншу
Фото: Офіс президента

Міжнародний валютний фонд відмовився надавати Україні транш кредиту на 700 млн дол., зокрема через зобов’язання української влади ухвалити низку законів.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура», передає УНН.

«Ще у нас два транші. Всього в цій програмі три транші: 700 ще млн та ще 700 млн. Зараз повинні вони були надати дату, коли буде виділений другий транш 700 млн. Програма не виконана через деякі речі. Наприклад, по юридичному напрямку: закон про Вищу раду правосуддя...», – розповів Зеленський.

За його словами, серед причин невиконання програми  це законопроект про НАБУ.

«Є ще декілька економічних законів, які повинні ми зробити. Така домовленість» сказав Зеленський.

Нагадаэмо, у суботу, 13 лютого, постійний представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман заявив, що місія МВФ завершила роботу в Україні, яка тривала з 11 січня. Обговорення він назвав продуктивним, однак вказав, що потрібен більший прогрес.

Із його заяви можна зрозуміти, що більшого прогресу чекають щодо посилення управління Національним банком; поліпшення законодавчого та регулятивного підгрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходів, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціатив стосовно відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, а також у секторі енергетики.

Своєю чергою, в Офісі Президента та в уряді новину від МВФ прокоментували лише за декілька годин і доволі стримано, заявивши про «конструктивну співпрацю».

Leopolis.news