Зеленський назвав причину відмови МВФ у наданні Україні чергового траншу

http://leopolis.news/post/37891/zelenskyy-nazvav-prychynu-vidmovy-mvf-u-nadanni-ukrani-chergovogo-transhu-

22/02/2021

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський під час Всеукраїнського форуму «Україна 30. Інфраструктура», передає УНН.

«Ще у нас два транші. Всього в цій програмі три транші: 700 ще млн та ще 700 млн. Зараз повинні вони були надати дату, коли буде виділений другий транш 700 млн. Програма не виконана через деякі речі. Наприклад, по юридичному напрямку: закон про Вищу раду правосуддя...», – розповів Зеленський.

За його словами, серед причин невиконання програми  це законопроект про НАБУ.

«Є ще декілька економічних законів, які повинні ми зробити. Така домовленість» сказав Зеленський.

Нагадаэмо, у суботу, 13 лютого, постійний представник Міжнародного валютного фонду Йоста Люнгман заявив, що місія МВФ завершила роботу в Україні, яка тривала з 11 січня. Обговорення він назвав продуктивним, однак вказав, що потрібен більший прогрес.

Із його заяви можна зрозуміти, що більшого прогресу чекають щодо посилення управління Національним банком; поліпшення законодавчого та регулятивного підгрунтя банківського нагляду та фінансового оздоровлення; заходів, спрямованих на зменшення фіскального дефіциту у середньостроковій перспективі; законодавчих ініціатив стосовно відновлення та посилення антикорупційної інфраструктури та судочинства, а також у секторі енергетики.

Своєю чергою, в Офісі Президента та в уряді новину від МВФ прокоментували лише за декілька годин і доволі стримано, заявивши про «конструктивну співпрацю».

Leopolis.news