Нові детальні плани територій Львова: 10 кварталів, які планують змінити

http://leopolis.news/post/37946/novi-detalni-plany-terytoriy-lvova-10-kvartaliv-yaki-planuyut-zminyty

23/02/2021

Станом на сьогодні постійні депутатські комісії Львівської міської ради розглядають близько десяти детальних планів територій загальною площею майже 130 га. 

Проте, на етапі надання дозволу на розроблення детального плану території дізнатись про наміри забудовника і міської влади досить проблематично, адже оприлюднений пакет документів складається з проєкту ухвали, схеми території, без розпізнавальних позначок і сухої пояснювальної записки, в якій зазначено замовника документації, площу і завуальовану мету необхідності змін. Тому редакція Leopolis.news вирішила ознайомити своїх читачів з переліком детальних планів території Львова, щоб мешканці також могли взяти участь в їх обговоренні.

Детальний план території у районі вул. Рудненської

Містобудівна документація охоплює територію, що межує з лісопарком Білогорща площею 13.5 га на вул.Рудненській, що на Левандівці. В пояснювальній записці сказано, що детальний план розробляють в метою коригування червоних ліній. Ініціатором розроблення є громадянин Шурин Андрій Ярославович, який є власником земельної ділянки в межах детального плану, площею 0.5239 га комунально-складського призначення. Решта землі в межах документації є в комунальній власності. Відповідно до плану зонування Залізничного району більшість території є комунального складського призначення, з невеликим вкрапленням територій громадської забудови і рекреаційного призначення.

Детальний план території в районі вул.Ковельської

Охоплює територію промислових підприємств і транспортної інфраструктури площею 20,8 га. Детальний план розроблятимуть з метою формування доїздів до земельних ділянок в районі вул.Ковельської, 109. Замовником містобудівної документації є ТзОВ «Картонно-паперова компанія» співвласником якої до 2018 року був Волинець Данило Мефодійович, чоловік міністра фінансів України Маркарової Оксани Сергіївни. ТзОВ «Картонно-паперова компанія» має в межах цього детального плану в оренді 6 земельних ділянок під трьома виробничими об’єктами нерухомості, які є у приватній власності.

Детальний план території в районі вул.Кульпарківської

Замовником детального плану виступає ПП «Анаско», яке на праві приватної власності на об’єкт нерухомості просить про уточнення містобудівної документації з метою коригування зони транспортної інфраструктури. Детальний план охоплює ділянку площею 3,5 га, що лежить між Львівською обласною психіатричною лікарнею і колишньою промисловою зоною. Основна частина території належить до зони ділової активності. Основний вид діяльності ПП «Анаско» є діяльність кафе, однак відповідно до відомостей в системі youcontrol підприємство не має об’єктів нерухомості у Львові. 

Детальний план території в районі вул.Медової Печери

Містобудівна документація охоплює територію площею 5,5 га на вул.Медової Печери, 72, що належить до зони садибної забудови, зони багатоповерхової забудови і зони транспортної інфраструктури. Замовником детальної плану виступає власник земельної ділянки гр.Станецька Галина, з метою коригування червоних ліній та впорядкування планувальної структури загалом. 

Детальний план території в районі вул.Трускавецької, межі міста

Ініціатором розроблення детального плану території площею 13,5 га виступає управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради з метою визначення найбільш ефективного виду використання земель в межах зони підприємств та споруд 5 класу шкідливості. Вся територія детального плану є несформованою земельною ділянкою з зонами транспортної інфраструктури та зони культурних, спортивних та релігійних установ. Зі схеми детального плану можна припустити, що йдеться про територію на перетині вулиць кн.Ольги і Трускавецької, навпроти ЖК «Ренуар». 

Детальний план території в районі вул.Волинської, вул.Зустрічної

Замовником детального плану території виступає ТзОВ «Львів Інвест Парк», учасником якого є Ігор Васюник. Товариство є власником будівлі на вул.Волинській, 10. В пояснювальній записці до містобудівної документації в розділі наміри забудовника не зазначено інформації, однак як результат розроблення йдеться про можливість впорядкування території та розміщення об’єктів офісного, торгового, спортивного призначення та побутового обслуговування шляхом нового будівництва та реконструкції існуючих будівель. Детальний план охоплює територію площею 4,3 га і охоплює зону малоповерхової квартирної забудови, зону промислових підприємств і транспортної інфраструктури.

Детальний план території в районі вул.Шевченка, залізничної колії

Детальний план території охоплюватиме площу 17,8 га, яка складається з зони виробництв третього класу шкідливості, зони промислових підприємств та технологічних об’єктів і зони транспортної інфраструктури. Метою розроблення містобудівної документації є коригування червоних ліній та визначення майбутнього розвитку кварталу з зазначенням видів діяльності підприємств та плям забудови. Замовниками виступають ТзОВ «Орпей» і ТзОВ «Атрія-В», кожна з яких орендує у міста земельні ділянки по 2,5 га, обидві є власністю «ударівця», колишнього голови правління «БМ Банку», екс-члена ради НБУ і чинного радника міністра фінансів Віталія Ломаковича, за інформацією ЗМІ давнього друга Андрія Садового.

Детальний план території в районі вул.Стрийської, вул.Луганської, вул.Персенківки

Замовником розроблення містобудівної документації площею 21,3 га виступає ТОВ «Львівський завод будівельних виробів», який є власником будинку на вул.Персенківка, 2. Територія охоплює торгівельно-ділові зони, зони навчальних закладів, зони торгівлі, промислових підприємств, зони зовнішнього транспорту і вуличної мережі. Фактично детальний план здебільшого торкнеться транспортної розв’язки трьох вулиць і одного кварталу, на куті вулиць Стрийської – Персенківки. Спочатку детальний план території охоплював площу 32,5 га, але вже цього року до проєктів документів були внесені зміни і площу було зменшено більш ніж на 10 га.

Детальний план території в районі вул.Пластової, вул.Ковельської, вул.Польвої, залізничної колії.

Детальний план охоплює територію площею 34,3 га і стосується розроблення планування забудови комунальної земельної ділянки площею 4,41 га, яка є в оренді ПАТ «Орлан-Транс», кінцевим бенефіціарним власником якого є громадянин північної Ірландії. Також ПАТ «Орлан-Транс» є власником будівлі на вул.Пластовій, 4, в якій водночас розміщена філія, дуже подібного за назвою ТОВ «Орлан-Транс-груп», щодо якого порушено справу про банкрутство (санацію). Засновниками збанкрутілого ТОВ «Орлан-Транс-груп» є фірма зареєстрована у офшорі Беліз, який є в «чорному» списку ЄС, а кінцевим бенефіціарним власником зазначено громадянина Домініканської республіки. Ймовірно, що в розроблені даного детального плану території дуже зацікавлені іноземні інвестори з офшорних компаній.

Детальний план території в районі вул.Грабовського, вул.М.Драгоманова, вул.Д.Вітовського, вул.М.Коперніка

Детальний план території охоплює площу 5,4 га в межах історичного ареалу. Замовником виступає ТОВ «Західноукраїнська академія тенісу «Золотий лев». Метою розроблення детального плану території зазначена можливість реконструкції та розвитку території, розташованої довкола будівлі за адресою вул.Грабовського, 11, яка є у власності товариства, як спортивної інфраструктури, а саме тенісних кортів. Цей детальний план стосується розвитку і збереження надзвичайно цінної, унікальної і водночас багатофункціональної території Львова - Львівської цитаделі. 

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news