Сесія Львівської облради затвердила Регіональну програму з міжнародного і транскордонного співробітництва

http://leopolis.news/post/37963/sesiya-lvivsko-oblrady-zatverdyla-regionalnu-programu-z-mijnarodnogo-i-transkordonnogo-spivrobitnyctva

23/02/2021

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Серед завдань Програми:

- розвиток міжнародного і міжрегіонального співробітництва;
- розвиток транскордонного співробітництва;
- залучення міжнародної технічної допомоги та супровід проєктів міжнародної технічної допомоги;
- активізація співпраці із закордонними українцями в різних сферах у рамках спільних програм та заходів;
- промоція та формування позитивного міжнародного іміджу Львівщини.

Так, у напрямку розвитку міжнародного і міжрегіонального співробітництва передбачено проведення протокольних заходів з представниками офіційних делегацій іноземних держав та організацій. А також візити делегацій Львівської області до регіонів-партнерів іноземних держав.

У напрямку розвитку транскордонного співробітництва - участь представників Львівщини в засіданнях українсько-польської Міжурядової координаційної ради з питань міжрегіонального співробітництва, спільні транскордонні заходи та посилення інституційної спроможності територіальних громад у сфері транскордонного співробітництва, а також спільні заходи, спрямовані на розбудову інфраструктури державного кордону.

Так, серед спільних транскордонних заходів - «Європейські дні добросусідства», «Фестиваль Партнерства», «Чужих дітей не буває», «Миколай без кордонів», спільні заходи і проєкти  Карпатського Єврорегіону та інші.

Також в межах Програми проведуть навчальні семінари і виїзні консультації для громадських організацій та органів місцевого самоврядування з питань підготовки проєктів у програмах міжнародної технічної допомоги та співфінансуватимуть проєкти МТД на території Львівської області.

Серед них:  проєкт «Розвиток молочного бізнесу в Україні», «Ковбойки: Український дикий захід», «Карпатська мережа регіонального розвитку», проєкти «Монастирі-близнюки Венгрув та Рава-Руська – використання потенціалу історичної спадщини закону Реформаторів для розвитку туризму та соціально-культурного життя в Польщі та Україні», «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та інші події у м. Львові», що реалізуються на території Львівської області із залученням МТД в рамках Програми транскордонного співробітництва PBU 2014 – 2020.

Також проведуть заходи з промоції Львівської області та презентують потенціал Львівщини на міжнародних виставках та ярмарках в Україні та закордоном.

Leopolis.news