logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

У Львові стались сутички між активістами і поліцейськими на акції проти бізнесу Козака-Медведчука

23-02-2021 15:191200

У Львові стались сутички між активістами і поліцейськими на акції проти бізнесу Козака-Медведчука

Сьогодні у Львові під час акції Національного корпусу сталися сутички із поліцією, є постраждалі.

За інформацією пресслужби Нацкорпусу, Національний Корпус у Львові розпочав блокування комерційних об’єктів підсанкційних депутатів «ОПЗЖ» Козака і Медведчука – це підприємства: «Будімекс», “Бетонбуд”, «Трансмонолітавто», що оформлені на родичів одіозних нардепів.

Зокрема, активісти заблокували виїзд техніки «Будімексу» і роботу основних офісів підприємств. Також Національний Корпус приніс шини та заклеїв офісну будівлю інформаційними листівками. Також активісти вступили в діалог із співробітниками підприємств, пояснивши їм неприпустимість роботи на збагачення московських колаборантів.               

Як стверджують активісти, співробітники поліції здійснили спробу розблокування бізнесу колаборантів: «Відбулися сутички. Правоохоронці застосувала кийки. Поліція взяла активістів у кільце. І впродовж години незаконно утримувала. Кількох націоналістів затримали».

За інформацією відділу комунікації поліції Львівської області, сьогодні близько 10:00 до поліції надійшло повідомлення про те, що на вулиці Городоцькій у Львові група невідомих осіб проводить акцію. 

За вказаною адресою негайно виїхали слідчо-оперативна група відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції, співробітники батальйону поліції спеціального призначення, інспектори груп превентивної комунікації поліції Львівщини, а також патрульні поліцейські та бійці тактико-оперативної роти Управління патрульної поліції Львівської області.

«На місці події правоохоронці виявили близько 60 осіб, які поводилися агресивно, кидали димові шашки, намагалися підпалити шини та не реагували на зауваження поліцейських щодо припинення порушень правопорядку. Незважаючи на активну протидію учасників акції, правоохоронці припинили правопорушення. У результаті сутички травмовані четверо поліцейських, а у відділ поліції доставили шістьох активних учасників події», – йдеться у повідомленні поліції. 

За цим фактом слідчі відділу поліції №1 Львівського районного управління поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.

Натомість, як стверджують у Нацкорпусі, метою акції було привернення уваги влади і громадськості до комерційної діяльності спонсорів тероризму Тараса Козака та Віктора Медведчука задля припинення бізнесу колаборантів. Обидва суб’єкта перебувають під санкціями РНБО за підтримку так званих «ЛДНР». Проте принаймні львівська частина їхньої бізнес-імперії надалі працює.   

Нацкорпус вимагає:

1. Поширення санкцій РНБО на активи всієї родини Козака. Адже подібний підхід щодо звуження фінансових можливостей вороже налаштованих осіб є міжнародною практикою.

2. Провести ретельне розслідування обставин набуття Тарасом Козаком у власність бізнес-імперії. Вбачаємо в збагаченні одіозного держслужбовця очевидну корупційну складову.

3. Заборони усієї антиукраїнської «ОПЗЖ» за послідовну антидержавну позицію.

4. Ухвалити закон проти колаборантів.

Leopolis.news