logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

МОН презентує освітній вебсеріал «Фінансовий skillup. Школа платіжної грамотності»

23-02-2021 18:491348

МОН презентує освітній вебсеріал «Фінансовий skillup. Школа платіжної грамотності»
Фото: МОН

Для поглиблення знань підлітків щодо сфери фінансової грамотності, безготівкових рахунків та правил безпечних онлайн-платежів компанія Mastercard у співпраці з Асоціацією «ЄМА» та за підтримки Міністерства освіти і науки України представила освітній вебсеріал «Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності». 

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти

«Для якісної практичної реалізації компетентнісного підходу в навчанні старшокласників варто враховувати те що їм потрібно. Після перегляду підлітками вебсеріалу важливий результат – успішний досвід, який школярі можуть використати під час безготівкового способу життя», – зазначила заступниця Міністра освіти і науки України Віра Рогова. 

Вебсеріал складається із п’яти серій по 5-8 хвилин за такими темами: 

Моя перша платіжна картка (частина 1 і 2), 

Сучасні платіжні інструменти, 

Оплати в інтернеті,

Безпечний геймінг. 

Відео вже доступні у спеціальному розділі на сайті компанії Mastercard та YouTube-каналі, а також на офіційному сайті МОН.

«Оплати карткою в магазинах, розрахунки NFC-гаджетами у транспорті, онлайн-шопінг – безготівковий спосіб життя поступово стає для кожного з нас корисною звичкою. Незважаючи на те, що ми розраховуємося картками дуже часто, 54% українців хотіли б ще більше знати про правила безпечного користування фінансовими інструментами. І одне з наших завдань – ще у школі навчити юних українців основам фінансової грамотності, щоб у майбутньому вони були готові до життя у цифровому світі та вміли безпечно користуватися сучасними платіжними інструментами. Для нас цей проєкт — важливий крок до більш фінансово грамотного майбутнього, і ми дякуємо партнерам за відкритість до нових ідей», – зауважує Олександра Гонтар, директорка з комунікацій Mastercard в Україні та Молдові.

«Школа платіжної грамотності» – це серія коротких фінансових влогів для старшокласників і першокурсників. У кожній серії їхні однолітки – Саня та Соня – обговорюють платіжні рішення й те, як ними безпечно користуватися. Герої починають із того, як тінейджерові самостійно відкрити банківську картку, чим відрізняються картки та які можливості дають. Герої вчаться розраховуватися картками й гаджетами у магазинах та онлайн і розказують, як захистити персональні дані й платежі. В останній серії сезону герої вчаться основам безпечного геймінгу: зокрема, як поповнювати ігровий рахунок, захистити свій ігровий аккаунт і протистояти кіберзлочинцям. 

«Молодь потребує фінансової освіти, адже активний розвиток цифрових сервісів та загальний курс країни на діджиталізацію вимагають все більшої обізнаності українців щодо правил безпеки та користування фінансовими інструментами. Освітні ініціативи підвищують фінансову грамотність, яка, у свою чергу, є важливим фактором фінансового добробуту. Ми дякуємо Міністерству освіти і науки України та іншим партнерам за підтримку важливої ініціативи і раді будемо й надалі спільно розвивати проєкти, спрямовані на підвищення фінансової грамотності українців», – зазначає Марина Краснопольська, директорка з питань публічної політики Mastercard  в Україні  та Молдові.

Олександр Карпов, директор Асоціації «ЄМА», підкреслив, що в сучасному світі, коли все розвивається стрімкими темпами, бути фінансово неграмотним невигідно та ризиковано. Насамперед це стосується молодого покоління, адже вони – покоління майбутнього. Тим паче їхню увагу дедалі більше привертають яскраві рекламні вивіски, розмаїття торговельних мереж, банківських послуг та digital-сервісів, покупки через інтернет, мобільні застосунки тощо. У такій ситуації нестача знань та навичок призведе до необачних вчинків. 

Сьогодні вони – діти, а завтра – підприємці, бізнесмени, керівники та професіонали. Тому щоб уникнути негативних наслідків, важливо підготовлювати дітей до реального життя ще в юному віці, «включаючи» їх у фінансові послуги та навчаючи, як правильно ними користуватися, бо саме від успішного і правильного старту залежить їхнє майбутнє та майбутнє нашої країни. 

Освітній вебсеріал «Фінансовий SkillUp. Школа платіжної грамотності» розроблено в межах меморандуму, підписаного компанією Mastercard із Міністерством освіти і науки України, та буде додано до програми шкільного факультативу «Фінансова грамотність».

Leopolis.news