Студент факультету журналістики Франкового вишу отримав відзнаку всеукраїнської літературної премії

http://leopolis.news/post/37977/student-fakultetu-jurnalistyky-frankovogo-vyshu-otrymav-vidznaku-vseukransko-literaturno-premi

23/02/2021

Студент факультету журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка Артур Дронь отримав відзнаку премії за свою дебютну збірку віршів «Гуртожиток №6», інформує пресцентр університету.

Артур Дронь пригадує, що про премію йому розповіла доцентка кафедри української преси Галина Яценко. Вона ж – редактор поетичної збірки «Гуртожиток №6». «Галина Володимирівна минулого року розповіла мені про премію, запропонувала подати мою книгу віршів «Гуртожиток №6» і вболівала не менше за мене», –  розповідає студент.

Літературну премію імені Анатолія Криловця цьогоріч вручали вдруге. Її організовують до дня народження поета Національна спілка письменників України спільно з Рівненською обласною організацією НСПУ. Незважаючи на те, що премію вручають у Рівному, вона має статус всеукраїнської. Відтак є серйозна конкуренція, адже більшість учасників – письменники з великим творчим доробком.

«Гуртожиток №6» подавали у номінації «Інтимна лірика». Книга не зайняла призового місця у своїй номінації, але отримала відзнаку премії. Ця відзнака є найважливішою із моїх попередніх літературних здобутків, адже це – не літературний конкурс, а саме премія. Така нагорода значно цінніша, оскільки вручається за цілу книгу, а не вірші чи добірку. Тож першій нагороді за першу книгу я дуже радий, а факультету журналістики, Галині та Андрієві Яценкам – надзвичайно вдячний», – ділиться Артур.

Leopolis.news