logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
22/03
21/03
2 ...

Львівська облрада виступила із зверненням на захист Стерненка

23-02-2021 18:351171

Львівська облрада виступила із зверненням на захист Стерненка

Львівська обласна рада сьогодні ухвалила звернення до Президента України, Генерального прокурора України, Верховної Ради України та Уповноваженої Верховної Ради України з прав людини щодо обвинувального вироку у справі одеського активіста та блогера Сергія Стерненка.

Про це повідомляє пресслужба ЛОР.

«Ми, депутати Львівської обласної ради, стурбовані обвинувальним вироком у справі Сергія Стерненка – українського громадського діяча та правника, активного учасника Революції Гідності, який відомий своєю активною українською позицією.

Ми вважаємо несправедливим і необґрунтованим вирок Приморського районного суду м. Одеси, на підставі якого відправлено за ґрати українського активіста Сергія Стерненка на 7 років і 3 місяці за обвинуваченням у викраденні людини. Обвинувальний акт базувався на свідченнях керівника Одеського відділення проросійської партії «Родіна» Сергія Щербича. Це чергова демонстрація того, що судова система в Україні перетворилася на знаряддя тиску та усунення незручних для влади людей.

Справа Стерненка впродовж кількох років була тестом для влади на спроможність провести чесне, неупереджене, відкрите та переконливе для громадськості розслідування.

Ми сподіваємося на відновлення справедливості під час розгляду апеляції. І наполягаємо, що проблему потрібно вирішувати системно – лише реформа судової системи дозволить відновити справедливість і довіру людей до суддів.

З огляду на вищезазначене, вимагаємо  забезпечити об'єктивний та неупереджений розгляд справи Сергія Стерненка апеляційною інстанцією, а також негайного напрацювання та впровадження судової реформи в Україні», – йдеться у зверненні.

Нагадаэмо, сьогодні у Львові відбудеться мітинг на підтримку активіста Сергія Стерненка, якому сьогодні суд виніс вирок.

Як повідомляли, сьогодні Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення. До оскарження вироку активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Зокрема, у вересні 2015 року затримали Сергія Стерненка, на той момент – лідера одеського осередку праворадикальної організації «Правий сектор», а також координатора «Правого сектору» в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука.

Їх звинувачували у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року. Згодом обох звільнили під заставу. Стерненку також висунули звинувачення в незаконному зберіганні зброї, яку він, за його словами, добровільно віддав правоохоронцям.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягав на політичній умотивованості справи.

Leopolis.news