logo
23/04
22/04
2 ...

Помер відомий український журналіст Василь Гаврилишин

24-02-2021 09:25898

Помер відомий український журналіст Василь Гаврилишин
Фото: 4studio.com.ua

На 82-му році життя відійшов у вічність Заслужений журналіст України Василь Гаврилишин.

Про це повідомляє Львівська Спілка журналістів.

«Хтось із великих сказав,що знання не усвідомлені серцем ,збільшують біду . Журналіст Василь Гаврилишин своє серце віддав людям ,сіючи добре , прекрасне ,вічне .Він народився на Івано-Франківщині. Успішно навчався у Львівському університеті . Ще студентом його запросили працювати в редакції газети , а згодом – на Львівському телебаченні . Запам’ятався усім саме працею над телевізійними фільмами , які переростали у кіно фільми здобували визнання та пошану в країні . Героями цих стрічок ставали люди варті високої честі, поваги і хвали», – йдеться у повідомленні.

Василь Гаврилишин – редактор широко популярних фільмів – таких як «Залицальники», «У гості до матері» , «Червона рута», які відкрили широку дорогу до всесвітнього визнання Володимиру Івасюку , Софії Ротару , Назарію Яремчуку, Василю Зінкевичу …

Василь Гаврилишин на завжди залишиться у пам’яті Галичан за творчий доробок ,який відтворює буремні роки боротьби за Українську Державність .

Панахида та прощання із відомим журналістом, членом НСЖУ Василем Олексійовичем Гаврилишиним відбудеться 24 лютого 2021 року об 11:00 у Храмі Святої Трійці на вул. Тершаковців.

Leopolis.news