logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Гурт «Рокаш» зняв кліп про вирубку карпатських лісів (ВІДЕО)

24-02-2021 15:012595

Гурт «Рокаш» зняв кліп про вирубку карпатських лісів (ВІДЕО)

Музиканти з колоритного закарпатського гурту «Рокаш» згадали пісню, яка 50 років тому була шлягером, відомим далеко за межами України, а її автор Михайло Машкін - суперзіркою свого часу.

Пісня «Верховино, мати моя» стала візитівкою краю. Її мотив багато десятиліть був позивними закарпатського радіо, повідомила промоменеджер Галина Гузьо.  

У новому музичному прочитанні і у супроводі проникливого відео життєствердний радянський текст пісні набув філософського забарвлення, адже «щасливе майбуття», про яке писав Михайло Машкін, - це наше сьогодення. І воно не таке вже й «щасливе», особливо з огляду на екстенсивне незаконне природокористування. 

«Лісозаготівлі часто є єдиним шансом вижити для місцевих жителів. З іншого боку, потім самі ж вони і потерпають від повеней, - коментує лідер гурту «Рокаш» Віктор Янцо. - Цю дилему ми й показали у кліпі - в момент зустрічі лісоруба та алегоричної постаті природи Карпат. Залежно від того, який вибір зробить людина при зустрічі з природою, природа її нагородить або покарає. Нам потрібно про це пам'ятати, щоб цей скарб - красу карпатських гір - побачили наші нащадки».

За знімальний майданчик для музикантів обрали унікальну кузню «Гамора» єдину у Європі діючу водяну кузню. Самі ж учасники гурту тимчасово перетворилися на ковалів і перейняли від майстрів кузні ази ковальского ремесла.

Мальовничі карпатські краєвиди зняли у Міжгірському районі - місці паломництва закарпатських художників. Авторка ідеї проекту Ірина Янцо каже, що навіть у такому соціальному ролику замість понівечених лісів та драматичних повеней хотілося показати людям максимум краси, якої в Карпатах дуже багато! Відеографу Андрію Олагу і оператору аерозйомки Юрію Рєзвому це вдалося. Дивимось – прем’єра від гурту «Рокаш» «Верховино, мати моя».

Найближчий сольний концерт гурту «Рокаш» відбудеться 26 лютого у Львівському клубі «Малевич».

Leopolis.news