logo
29/03
28/03
27/03
2 ...

Доки триває війна, скорочень війська не буде – керівник Генштабу

24-02-2021 20:352819

Доки триває війна, скорочень війська не буде – керівник Генштабу
Фото: Армія Inform

У процесі оптимізації штатної структури та приведення штатної чисельності Збройних Сил України у відповідність до законодавства жоден бойовий підрозділ не може бути скорочено.

 

 

Про це сказав начальник Генерального штабу Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук в інтерв’ю «Укрінформу».

«Нині уточнено поетапний порядок приведення штатної чисельності військ у відповідність до визначених законодавством показників. У процесі оптимізації штатної структури жоден бойовий підрозділ не може бути скорочено. Є завдання: ще раз проаналізувати ефективність та доцільність нинішніх штатів управлінських структур, зокрема, з огляду на дублювання функцій та щодо небойових підрозділів», – сказав Корнійчук, коментуючи приведення штатної чисельності ЗСУ у відповідність із законодавством України.

При цьому начальник Генштабу вказав на той факт, що понад 9 тис. військовослужбовців, призваних за мобілізацією, самовільно залишили військові частини й перебували в розшуку. За його словами, законодавчі зміни дали змогу командирам у співпраці з прокуратурою та військовою службою правопорядку за певною процедурою виключити зі списків частину цих осіб, а на вивільнені посади набрати нових мотивованих людей, які нині проходять військову службу за контрактом.

«Укотре хочу наголосити: поки триває війна, про скорочення війська не йдеться. Абсурдно навіть про це говорити. У процесі реформи жоден бойовий підрозділ не буде скорочено. Це чітка позиція керівництва Збройних Сил України», – наголосив Корнійчук.

Натомість за словами начальника Генштабу, пропонуються інші шляхи оптимізації чисельності: «Виключити апарат Міноборони та підпорядковані йому установи, а також Головне управління розвідки Міноборони зі складу Збройних Сил, активніше запроваджувати аутсорсинг».

«Завдяки цьому Збройні Сили будуть позбавлені невластивих їм функцій і займатимуться лише завданнями за призначенням», – додав Корнійчук. 

Leopolis.news