Чому не варто економити на навушниках

http://leopolis.news/post/38062/chomu-ne-varto-ekonomyty-na-navushnykah-

24/02/2021

Особливо популярними останнім часом стали безпровідні аксесуари. Вони зручні у використанні, мають стильний вигляд та чимало інших істотних переваг.

Якісна гарнітура за розумною ціною

Якщо ще декілька років тому безпровідну гарнітуру могли собі дозволити далеко не всі, то нині є чималий асортимент якісних навушників на будь-який смак і гаманець. Навіть якщо підхожа модель коштує дорого, цілком реально придбати її в кредит та замовивши зручну доставку. Варто лише завітати на відповідну сторінку інтернет-магазину auchan.ua — https://auchan.ua/naushniki, де ви знайдете якісні навушники за розумною ціною.

Що варто знати, аби навушники не зашкодили здоров’ю

Багатьох турбує питання — чи не зашкодить постійне використання навушників здоров’ю? Фахівці стверджують: якщо використовуватимете справді першокласну гарнітуру, то її негативний вплив на слух буде мінімальним.

Аби навушники не зашкодили вашому здоров’ю, варто знати, що:

  • регулярне використання безпровідної гарнітури може негативно вплинути на вас лише тоді, коли процес прослуховування триває понад 8 годин на добу. Звук із навушників іде безпосередньо до барабанної перетинки. Якщо ви систематично перевищуватимете встановлені норми прослуховування, за кілька років слух може помітно погіршитися;
  • інформація про шкоду випромінювання, яке супроводжує використання безпровідних навушників, — міф. Річ у тім, що на цей час остаточного розуміння впливу згаданого чинника на організм не існує. Але це точно не найгірше та не найстрашніше випромінювання з тих, що діють на нас щодня. Bluetooth-гарнітури  безпечніші, ніж мобільні телефони, домашні Wi-Fi та мікрохвильовки;
  • велике значення має гучність прослуховування музики. Безпечним рівнем вважають 85 децибелів. При цьому прослуховування музики має тривати не більш як уже згадувані 8 годин на добу. Привчіть себе слідкувати за тим, аби гучність музики не перевищувала допустимого порогу. Так ви збережете вуха здоровими та не піддаватимете себе ризику втратити слух. Вибирайте якісні навушники з ефективною системою шумопоглинання. Адже ми збільшуємо рівень гучності тоді, коли нам заважають сторонні звуки, приміром, у громадському транспорті.

Аксесуари мають бути чистими

Отже, за правильного використання якісні навушники цілком безпечні. Вони не можуть призвести до втрати слуху або спричинити інші проблеми зі здоров’ям, приміром, погіршення пам’яті, пониження інтелектуальних здібностей тощо.

Звертайте увагу на гігієну: гарнітура, яку ви вставляєте до вух, має бути чистою. Так ви стовідсотково убезпечите себе від запалень та інфекцій.