logo
28/03
2 ...

Український бус з заробітчанськими посилками оштрафували в Італії на 4 000 €

25-02-2021 12:209849

Український бус з заробітчанськими посилками оштрафували в Італії на 4 000 €

23 лютого в Італії було заарештовано та оштрафовано український бус за перевезення заробітчанських посилок.

Про це повідомляє «Українська газета в Італії» із посиланням на видання «Brescia oggi».

Патруль дорожньої поліції Монтік’ярі зупинив пасажирський український бус з українським номерним знаком, який повинен був здійснити міжнародний перевезення людей між Іспанією та Україною.

Однак у транспортному засобі поліцейські виявили не пасажирів, він був завалений сумками і коробками. Вони були загружені не лише у багажному відсіку, але і всередині пасажирського відділення на сидіннях пасажирів.

Це не здивувало поліцейських, вони добре знають, що такими білими бусами українці в Італії пересилають подарунки своїм родичам в Україну. Їх ще називають «furgoni delle badanti» – фургони доглядальниць, за основною професією, якою зайнято українських мігрантів.

Виявилось, що водій здійснював міжнародні перевезення вантажів від імені третіх сторін між країнами, порушуючи угоди між державами-членами ЄС.

Окрім адміністративного затримання в Італії на три місяці, його оштрафували на 4.130 євро.

Описаний вище випадок не є поодиноким.

Італійська поліція регулярно зупиняє «бусики заробітчан», які не мають відповідної міжнародної ліцензії, завантажені товарами без опису та акцизів, та штрафують у розмірі до 5 000 євро.

Як зазначається, цей вид перевізницьких послуг, вже роками є частиною життя заробітчан, тим не менше він є нелегальним, оскільки кур’єри не зареєстровані у жодному реєстрі і не є представниками спеціалізованих компаній.

Фургони перевозять не описаний багаж, без супроводжуючих документів, тому цей сервіс перевезень бусиками привертає увагу італійської дорожньої поліції. 

Leopolis.news