logo
28/03
2 ...

Львівська міськрада підтримала ухвалу щодо розвитку «Збоїща»

25-02-2021 14:321073

Львівська міськрада підтримала ухвалу щодо розвитку «Збоїща»

Сьогодні, 25 лютого, на засіданні сесії Львівської міської ради прийняли ухвалу щодо створення сприятливих умов проживання мешканців мікрорайону «Збоїща» та розвитку його території.

 

За відповідну ухвалу проголосувало 58 депутатів, інформує пресслужба ЛМР.

«Ухвала була включена додатково, її авторами є 5 керівників фракцій, фактично ухвала підтримана всіма фракціями. Враховуючи необхідність покращення якості життя та розширення можливостей для самореалізації мешканців мікрорайону „Збоїща“, необхідно створення соціальної інфраструктури цього району, з метою його гармонійного розвитку», — зазначив Маркіян Лопачак, секретар ЛМР.

Відтак, управління архітектури та урбаністики має ініціювати розроблення містобудівної документації Львівської міської територіальної громади з врахуванням потреб мешканців території мікрорайону «Збоїща» щодо розвитку та створення додаткової соціальної інфраструктури після проведення моніторингу та аналізу чинної містобудівної документації цієї території.
фото: Олександр Мазуренко
фото: Олександр Мазуренко
Завантажити фото

«Дійсно, є дуже важливе питання цього мікрорайону. Зважаючи на те, що, з точки зору генерального плану, там є потенційний розвиток міста. Також у північну сторону розвивається створена Львівська МТГ, тому ті питання, які є поставлені, вони є дуже важливі. Стосовно меморандуму, про який йшлося, я дійсно його підписав, як заступник міського голови. Там були положення про наміри, і ці наміри виконавчими органами сплановані ще у минулих каденціях.

Я насправді вдячний колегам депутатам, які фактично ці наміри акцептують, підтверджують. Сьогоднішня ухвала дійсно дасть можливість зробити і комплексне зонування цієї території, і вона передбачає зобов’язання закладати фінансування на наступні роки. Це є дуже важливо. На мою думку, ця ухвала є дуже важлива, тому її варто підтримати", — додав заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач.

Leopolis.news