На Львівщині СБУ блокувала діяльність російських «ботоферм» (ФОТО)

http://leopolis.news/post/38106/na-lvivshchyni-sbu-blokuvala-diyalnist-rosiyskyh-botoferm-foto

25/02/2021

Як інфомрує Управління Служби безпеки України у Львівській області, оперативники СБУ встановили, що кілька жителів регіону організували роботу так званих «ботоферм».

Вони забезпечували технічну можливість віддаленої реєстрації облікових записів на загальнодоступних ресурсах та у соцмережах через російську веб-платформу. Використовуючи SIM-картки мобільного зв’язку українських і російських операторів, зловмисники створювали анонімні віртуальні акаунти.

Через них вони розповсюджували недостовірну інформацію про ситуацію в Україні для створення панічних настроїв у суспільстві та  дискредитації української влади. Також здійснювали псевдозамінування  об’єктів інфраструктури регіону.
У межах розпочатого кримінального провадження правоохоронці провели обшуки за адресою розташування телекомунікаційного обладнання. Під час слідчих дій вилучено комп’ютерну техніку та майже 900 ідентифікаторів SIM-карток операторів мобільного зв’язку.

Триває досудове слідство.

Заходи із викриття протиправної діяльності здійснювалися спільно із Львівським районним управлінням поліції ГУ НП у Львівській області.

Leopolis.news