logo
19/04
18/04
17/04
16/04
15/04
2 ...

Львів’ян запрошують на «Пори року» Андрія Макаревича

25-02-2021 18:002594

Львів’ян запрошують на «Пори року» Андрія Макаревича
Фото: організаторів

Хочете відчути себе героями казки «12 місяців»? Може стомились чекати весни, чи заманулось прямісінько у тепле літо? Таке диво пропонує Львівський Органний Зал в останній день зими - 28 лютого о 19:00. Один з кращих піаністів Львова Андрій Макаревич виконає для вас фортепіанний цикл «Пори року» Петра Чайковського. Тож у вас буде унікальна нагода познайомитися з усіма дванадцятьма місяцями за один вечір.

Цикл «Пори року» багатий своїм неприхованим мелодизмом і є своєрідним щоденником композитора, який зберіг дорогі серцю спогади, зустрічі та картини природи. Кожна п'єса має назву та невеликий епіграф із творчості відомих зарубіжних поетів. Та й без слів усе буде зрозуміло! Барви, настрої, емоції, можливо, теплі спогади чи ностальгію за чимось далеким і втраченим розбудить у ваших душах музика Чайковського. 

Твори цього видатного композитора люблені та виконувані не лише професійними музикантами. У широкого кола поціновувачів мистецтва на слуху уривки з «Лебединого озера» чи «Лускунчика». П’єси із циклу «Пори року» теж користуються популярністю, при чому не лише у піаністів, адже існує низка транскрипцій та перекладів для інших інструментів та симфонічного оркестру. 

Як зазначає соліст Львівського Органного Залу Андрій Макаревич: «В «Порах року» є трохи простіші та трохи складніші для виконання частини. Геній Чайковського проявився у тому, що навіть у таких мініатюрах можна знайти дуже багато цікавого як для не професійного музиканта, так і для зрілого піаніста». Цей цикл соліст виконає вперше, тож не пропустіть нагоди побувати на прем'єрі.

Увімкніть свою багату уяву та малюйте літо серед зими, заслуховуйтеся «Піснею жайворонка» чи танцюйте під «Осінню пісню», насолоджуйтесь ароматом весняного цвіту або ж ловіть останні сніжинки 28 лютого о 19:00 у Львівському Органному Залі.

Leopolis.news