logo
18/04
17/04
2 ...

Громадська рада при ЛОДА вимагає справедливого розгляду справи Стерненка

25-02-2021 16:561442

Громадська рада при ЛОДА вимагає справедливого розгляду справи Стерненка
Фото: Громадська рада при ЛОДА

Громадська рада при Львівській ОДА звертається до Президента України, Генерального прокурора, Верховної ради і уповноваженого ВРУ з прав людини з вимогою припинити тиск на політв’язня Сергія Стерненка та в межах власних повноважень, забезпечити справедливий розгляд справи в апеляційній інстанції.

По це повідомляє пресслужба Громадської ради при ЛОДА.

«Вирок Стерненку – це вирок всім представникам громадянського суспільства. Ми обурені тим, що людина, яка не боїться відстоювати свої погляди в демократичному суспільстві, змушена відбувати покарання за сфабрикованою справою», – йдеться у повідомленні.

Як повідомляли, 23 лютого Приморський суд Одеси визнав громадського активіста Сергія Стерненка винним у справі про викрадення. До оскарження вироку активісту обрали запобіжний захід тримання під вартою.

Зокрема, у вересні 2015 року затримали Сергія Стерненка, на той момент – лідера одеського осередку праворадикальної організації «Правий сектор», а також координатора «Правого сектору» в Комінтернівському районі Одещини Руслана Демчука.

Їх звинувачували у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року. Згодом обох звільнили під заставу. Стерненку також висунули звинувачення в незаконному зберіганні зброї, яку він, за його словами, добровільно віддав правоохоронцям.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягав на політичній умотивованості справи.

Leopolis.news