logo
17/04
2 ...

Очільник ЛОДА взяв участь у Раді розвитку громад та територій

25-02-2021 20:581269

Очільник ЛОДА взяв участь у Раді розвитку громад та територій

Сьогодні, 25 лютого, під головуванням Президента України Володимира Зеленського у Києві відбулось засідання Ради розвитку громад і територій. Засідання провели у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Серед обговорених питань – співпраця між центральною та місцевою владою, плани розвитку громад та територій України у 2021 році.

Участь у засіданні взяв голова Львівської ОДА Максим Козицький. Очільник області окреслив здобутки Львівщини за минулий рік.

«Це десятки інфраструктурних об’єктів: садочки, школи, спортивні майданчики тощо. Це не просто споруди, серед яких довгобуди, які нам вдалось завершити. Це в першу чергу можливість навчатись та здобувати гідну освіту для школярів, нові робочі місця для вчителів. Та найважливіше, що нам вдалось донести, що будівництво – це не про підрядників або замовників, будівництво – це перш за все про людину, її потреби та право на якісне життя»,- зазначив він.

Серед великих перспективних проєктів Максим Козицький назвав - «Мале Карпатське коло», «Велику реставрацію» та інші. Всі вони, як наголосив очільник області, мають передбачати не лише будівництво чи реконструкцію об’єктів, а й покращення інфраструктури, створення нових робочих місць.

До прикладу, інфраструктурний проєкт «Мале Карпатське коло» має об’єднати території трьох карпатських областей – Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської. Він може стати туристичним діамантом для всіх трьох областей, збільшить потік туристів та привабить інвесторів для вкладання фінансового ресурсу у розвиток нових об’єктів інфраструктури. Додамо, що цього тижня «Мале Карпатське коло» включили у програму Президента «Велике Будівництво» на 2021 рік.

«Таким чином ми «зшиваємо» країну зсередини», - зазначив Максим Козицький та наголосив, що дуже важливою тут є співпраця між центральною та місцевою владою, бізнесом.

«Всі речі, які ми зробили та плануємо зробити не є самоціллю. Садки, школи, спортивні споруди, дороги - вони є лише засобами. Засобами для кращого та якіснішого життя мешканців регіону. Людина - в центрі всієї нашої роботи»,-  додав Максим Козицький.

Leopolis.news