Козицький обговорив із заступником міністра освіти і науки розвиток системи профосвіти

http://leopolis.news/post/38216/kozyckyy-obgovoryv-iz-zastupnykom-ministra-osvity-i-nauky-rozvytok-systemy-profosvity

27/02/2021

 

Відтак, у межах дводенного візиту, заступник міністра разом із головою підкомітету з питань професійно-технічної та фахової передвищої освіти Комітету ВРУ з питань освіти, науки та інновацій Ольгою Коваль, генеральним директором Директорату професійної освіти МОН Іриною Шумік здійснив поїздку по області та відвідав кілька закладів професійно-технічної освіти, повідомляє пресслужба ЛОДА.

Вчора, 26 лютого, замміністра зустрівся із головою Львівської обласної державної адміністрації Максимом Козицьким.

Присутні поспілкувалися про бачення  розвитку системи професійної освіти, зокрема про відкриття науково-практичних центрів на території Львівської області.

Нагадаємо, що у державному бюджеті 2021 року на створення центрів закладено 150 млн гривень, що на 50 млн більше, ніж торік. Зараз МОН завершило прийом заявок від областей і вже найближчим часом визначить заклади, які отримають кошти на створення центрів.

На Львівщині цьогоріч планують відкрити 9 навчально-практичних центрів - це найбільша кількість поданих заявок серед інших областей України.

У межах зустрчі присутніх також ознайомили із потужностями Tech Startup School, а також обговорили реалізацію проекту SID City.

Мета проекту - проведення досліджень у сфері інновацій для цілей сталого розвитку України. Окрім того, залучення інвестицій та сприяння реалізації інноваційних інфраструктурних проектів та створення інноваційної інфраструктури країни. Новобудова на вул. Академіка Колесси, 2, яка стане осередком проекту, матиме 5 поверхів. Заздалегідь тут розроблені як освітні, так і наукові класи, а також передбачений студентський гуртожиток.

Раніше повідомлялось, що на створення навчально-практичних центрів Львівщина торік отримала 8,5 млн грн.

Leopolis.news