logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Біля Луганського український боєць підірвався на міні

28-02-2021 09:551605

Біля Луганського український боєць підірвався на міні

Збройні формування Російської Федерації і надалі ігнорують режим припинення вогню  і  обстрілюють позиції підрозділів Об'єднаних сил.

Як інформує пресцентр ООС, 27 лютого противник здійснив дев'ять  порушень та використав заборонені Мінськими домовленостями види озброєння, водночас здійснюючи запит до СММ ОБСЄ на встановлення режиму «Тиша»,інформує пресцентр ООС.

У районі населеного пункту ЛУГАНСЬКЕ окупанти відкривали прицільний вогонь зі 120 мм та 82 мм мінометів.

На цьому ж напрямку, внаслідок підриву на міні ПОМ-2 отримав осколкові поранення військовослужбовець Збройних Сил України. Пораненому оперативно надано медичну допомогу та доправлено до лікувального закладу.

Неподалік  МИРОНІВСЬКОГО окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, а поблизу ПІВДЕННОГО - ще й з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Біля ШИРОКИНОГО російсько-окупаційні війська  відкривали вогонь з автоматичного станкового та станкового протитанкового гранатометів, а поруч ПИЩЕВИКА – з ручного протитанкового гранатомета. В передмісті МАР’ЇНКИ українськими воїнами було зафіксовано кілька пострілів снайпера.

Вогнева активність ворога спостерігалася і неподалік населених пунктів ЗАЙЦЕВЕ та ВОДЯНЕ. Тут збройні формування Російської Федерації здійснили прицільні постріли в бік українських позицій зі стрілецької зброї.

Варто зазначити, що в усіх випадках, офіцерами УС СЦКК оперативно надавалися запити на встановлення режиму припинення вогню.

Також, з боку російсько-окупаційних військ продовжується систематичне перешкоджання діяльності OSCE SMM - Special Monitoring Mission to Ukraine на окупованих територіях. Так на блокпосту поблизу населеного пункту Оленівка окупанти дозволили рух патрулю Місії ОБСЄ лише після тривалої затримки.

Традиційно провокації з боку проросійських найманців супроводжувалися інформаційними фейками у соціальних мережах.

Метою дій противника було провокування ЗСУ на відкриття вогню у відповідь з подальшим звинуваченням в обстрілах цивільної інфраструктури.

Також, на полігоні поблизу населеного пункту Тернове, патруль OSCE – The Organization for Security and Co-operation in Europe зафіксував 22 танки різних модифікацій, що суперечить забороні розміщення ОВТ за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання озброєння. А також, в тому ж районі, були розміщені 6 самохідних гаубиць  «Гвоздика» та 6  протитанкових гармат  «Рапіра» з порушенням ліній відведення.

Станом на 7 ранку 28 лютого,  в районі проведення операції Об'єднаних сил обстрілів не зафіксовано.

Leopolis.news