logo
23/04
22/04
2 ...

У Криму пересохли 2 водосховища, ще одне – на межі висихання

28-02-2021 12:211050

У Криму пересохли 2 водосховища, ще одне – на межі висихання

У захопленому Росією Криму запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ виснажилися, а Балановське водосховище наближається до висихання.

 

Про це інформує видання Крим.Реалії.

Окупаційна влада Криму оновила дані про стан водоймищ на півострові.

Так, за даними відомства на 26 лютого, повністю виснажені запаси Сімферопольського і Загорського водосховищ. За місяць, незважаючи на рясні снігові опади, води в них так і не додалося. Наближається до «мертвого об'єму» й Балановське водоймище.

Згідно з моніторингом, ще на початку лютого найбільш близькими до «мертвого об'єму» були Балановське, Тайганське і Партизанське водосховища. Сімферопольське та Загірське водосховища на той момент вже пройшли цю позначку.

У січні 2021 року Український Національний центр управління та випробувань космічних засобів також провів супутниковий моніторинг змін площі водних дзеркал водосховищ Криму. Згідно з даними моніторингу, площа кримських водосховищ за останній рік істотно зменшилася.

Мертвим об'ємом водосховища називають таку кількість води в ньому, яку в нормальних умовах експлуатації вже не можна використовувати.

Загорське і поєднане з ним 18-кілометровим водоводом Щасливенське водосховища раніше були головними джерелами питної води для всіх населених пунктів південного берегу Криму – від Гурзуфа до Фороса.

Уряд РФ продовжив так звану програму з розвитку Криму і Севастополя та збільшив обсяг її фінансування на 112,5 млрд руб. Один з пріоритетів програми – забезпечення Криму дефіцитною прісною водою. 

Leopolis.news