logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

У Львові робот Da Vinci вперше в Україні прооперував дитину (ФОТО)

01-03-2021 10:301542

У Львові робот Da Vinci вперше в Україні прооперував дитину (ФОТО)

Три години на усунення спайок та три проколи по 8 мм замість розрізу черевної порожнини – робот Da Vinci прооперував першу дитину в Україні.

 

Про це повідомляють на сторінці у «Facebook» Клінічної лікарні швидкої медичної допомоги міста Львова, де і відбулась операція. 

«Пацієнтка – 13-річна дівчинка, що народилася із патологією кишківника. Ваду тричі намагалися усунути під час операцій, але складні хірургічні втручання тільки погіршили стан. У дитини розвинулася рецидивуюча кишкова спайкова непрохідність. Вона страждала від болей, що супроводжувалися блювотою», – йдеться у повідомленні.   

Як зазначають у лікарні, у розвинутих країнах, де медицина є пріоритетом, такі патології усуваються саме за допомогою роботичних систем Da Vinci.  

Операцію виконували дитячий хірург Андрій Дворакевич, хірурги Андрій Стасишин та Артур Гураєвський, анестезіолог Віктор Юрченко. 

«Уже зараз можна стверджувати: операція минула успішно. Ранній післяопераційний період є задовільний. Дівчинку більше не турбують болі в животі, вона встає з ліжка і уже навіть ходить коридором. І хоча попереду у нашої пацієнтки ще тривала реабілітація, вона має хорошу перспективу назавжди забути про свою проблему», – відзначили лікарі. 

Як повідомляли, у лютому робот Da Vinci у Львові прооперував першого пацієнта. 

Leopolis.news