В Україні дозволили вакцинувати громадських діячів для популяризації COVID-щеплень

http://leopolis.news/post/38367/v-ukrani-dozvolyly-vakcynuvaty-gromadskyh-diyachiv-dlya-populyaryzaci-covid-shcheplen

02/03/2021

Про це пише пресслужба Центру громадського здоров’я.

«1 березня 2021 року міністр охорони здоров’я України Максим Степанов підписав наказ № 369 про внесення змін до Дорожньої карти з впровадження вакцинації проти COVID-19, які дозволяють з початку кампанії використовувати можливі залишки вакцин для щеплення громадських діячів з метою популяризації імунізації від коронавірусної хвороби», - йдеться у повідомленні.

Там розповіли, що вакцини в Україну прибули у флаконах — кожен на 10 доз вакцини. Після відкриття флакона вакцина має бути використана протягом 6 годин. Повторне заморожування заборонене, відтак невикористані у флаконі дози вакцини утилізуються.

У зв’язку з цим у МОЗ вирішили дозволити вакцинувати «громадських діячів, діячів культури та спорту, лідерів релігійних спільнот, тощо» винятково з уже відкритих флаконів. Ці люди зможуть отримати щеплення якщо хтось, хто записався на вакцинацію, відмовився або має протипоказання, а також якщо кількість людей, яких необхідно вакцинувати мобільною бригадою, недостатня для повного використання флакона.

З 24 лютого в Україні стартувала кампанія з вакцинації

В Україні зробили перше щеплення від коронавірусу  препаратом Oxford-AstraZeneca (Covishield). 1 березня почав діяти сайт для запису на вакцинацію В Україні запустили можливість записатися на вакцинацію від коронавірусу онлайн. Це можна зробити й через додаток «Дія». 1 березня Степанов вакцинувався від коронавірусу.

Leopolis.news