logo
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Медведчук прогнозує перемогу Порошенка у разі дострокових президентських виборів

02-03-2021 16:521056

Медведчук прогнозує перемогу Порошенка у разі дострокових президентських виборів
Фото: dsnews.ua

Депутат від ОПЗЖ і кум Володимира Путіна Віктор Медведчук не збирається брати участь у виборах президента України і вважає, що цю посаду треба ліквідувати, однак припускає, що Петро Порошенко міг би повторно стати президентом, якби вибори пройшли в найближчий рік.

Про це Медведчук сказав в інтерв’ю BBC.

«Я вважаю, що Україна повинна позбутися цієї посади (президента). Я вважаю, що в Україні повинна бути парламентська форма правління. І з кожним роком я в цьому дедалі більше переконуюся (...). Я ніколи не брав участі в президентських виборах. Навіть сьогодні я цього не збираюся робити.

Я вивчав філософсько-правові дослідження таких теоретиків, як Грушевський, Драгоманов, Франко, а потім і Чорновіл – і прийшов до думки, що ці люди бачили, що для України неприйнятне індивідуальне керівництво, потрібне колективне і парламентське.

Вони багато говорили про федеративний устрій, який передбачав також парламентську форму правління.

Тому причому тут Медведчук і стане він президентом чи не стане? Я знаю тільки одне: хто б не став наступним президентом, він завжди буде гіршим за попередника», – зазначив він.

На думку Медведчука, рейтинги – річ відносна, а результат виборів буде залежати від часу їх проведення. 

Представник ОПЗЖ каже, що антирейтинг у нього не найбільший – у Порошенка більший, хоч він і «був президентом, улюбленцем публіки, 54% отримав», та й Зеленський на виборах мав 73% голосів, «а зараз у нього 23%». 

За словами Медведчука, «з цим народом нескладуха: ось одних люблять, інших – ні», але «це мудрість нашого народу».

«Я вважаю, що якщо дострокові президентські вибори відбудуться протягом найближчих пів року-року, Порошенко стане президентом…  Я за нього не проголосую. Я за Зеленського теж не голосував. Що з цього?..

Все буде залежати від того, коли будуть вибори. Шанси є у всіх: і у «Слуги народу», і у Тимошенко, і у Порошенка. І у нашого кандидата, який піде на вибори. Все у цьому світі відносне», – додав він.

Як відомо, соціологічне опитування, проведене 11-16 лютого компаніями КМІС і «Социс», показало: на виборах президента за Володимира Зеленського могли б проголосувати 25,6% тих, хто визначився і піде на вибори, за Петра Порошенка – 19,4%, за Юлію Тимошенко – 11,7%, за Юрія Бойка – 11,1%, за Ігоря Смешка – 8,2%, за Володимира Гройсмана – 5,5%.

Опитування групи «Рейтинг», проведене 22-23 лютого, показало такий рейтинг: за Володимира Зеленського – 23,1%, за Петра  Порошенка – 14,4%, за Юрія Бойка – 11,3%, за Юлію Тимошенко – 10,9%, за Володимира Гройсмана – 5,7%.