logo
28/03
2 ...

У Львові на громадських слуханнях обговорять питання підвищення цін на проїзд в міському транспорті

03-03-2021 21:271068

 У Львові на громадських слуханнях обговорять питання підвищення цін на проїзд в міському транспорті
Фото: lb.ua

Управління транспорту ЛМР аналізує розрахунки, надані приватними і комунальними перевізниками. Як повідомив Орест Олеськів, керівник управління, у цій ситуації потрібно враховувати не лише економічний стан перевізників, але й фінансову платоспроможність пасажирів. 

Відповідно, наступного тижня відбудуться громадські обговорення щодо тарифу на проїзд у громадському транспорті, за результатами яких прийматимуть наступні рішення, повідомляє прессужба Львівської міської ради.

«Наше управління отримало розрахунки економічно обґрунтованого тарифу від приватних перевізників, а також такі розрахунки надали комунальні перевізники — ЛК АТП № 1 і ЛКП «Львівелектротранс». Розрахунки проведені на підставі методики, розробленої Кабінетом Міністрів України. Так цифри, які стосуються зростання вартості матеріалів чи запчастин, підтверджені накладними.

Відповідно зараз ми завершуємо вивчення цих розрахунків, і плануємо винести питання коригування тарифу, яке піднімають перевізники, на громадське обговорення. На основі результатів обговорення буде приймати наступні рішення.

Нагадаю, що минулого року приватні перевізники також хотіли підняти тариф, але він залишився незмінним. Розуміємо, що тариф має бути прийнятним для мешканців і таким, щоб дозволити перевізникам нормально функціонувати.

Відзначу, що зараз місто розробляє програму підтримки перевезень, яка дозволить відшкодовувати різницю між економічно обґрунтованим і діючим тарифом. Місто продовжує інвестувати кошти у розвиток громадського транспорту і транспортної інфраструктури. Зокрема це стосується і запровадження електронного квитка. У березні заплановано встановити перші тестові валідатори», — розповів Орест Олеськів, начальник управління транспорту ЛМР.

Leopolis.news