logo
24/04
2 ...

Верховна Рада перейменувала кілька населених пунктів на Львівщині

04-03-2021 10:421010

Верховна Рада перейменувала кілька населених пунктів на Львівщині
Фото: UkrMedia

Вчора, 3 березня, Верховна Рада Конституційною більшістю - 315 та 325 голосів ЗА ухвалила Проекти Постанов №4675 та №5076 про перейменування двох сіл у Львівській області. Зокрема, йдеться про перейменування села Коросне на село Коросно та села Борщів на село Боршів Львівського району.

Про це повідомив народний депутат Ростислав Тістик на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Отримавши звернення від громади, я взявся за вирішення питання - підготував та скерував депутатські звернення щодо перейменування в профільний Комітет, члени якого одностайно підтримали його, а сьогодні перейменування 2-х сіл у Львівському районі підтримали депутати у сесійній залі Верховної Ради. Громади почуті! Історична справедливість відновлена!» – повідомив Ростислав Тістик на своїй сторінці у Фейсбук.

Зазначимо, у жовтні 2018 року Львівська облрада проголосувала за перейменування села Коросне. Із цією ініціативою виступила Перемишлянська района рада, аргументуючи своє рішення тим, що необхідно усунити розбіжності у вживанні цього населеного пункту та повернути йому історчну назву.

Крім цього, село Борщів колишнього Перемишлянського району, в якому проживає понад 1400 осіб, перейменулали на село Боршів. Як зазначено у пояснювальній записці до законопроекту, з цією ініціативою виступати мешканці села у зв’язку з «необхідністю усунення розбіжностей у вживанні назви цього населеного пункту на місцевому рівні та відповідно до офіційного обліку».

Інститут української мови НАН України підтримав пропозицію мешканців, за його інформацією, слово «Боршів» на позначення цього населеного пункту з’явилося у 1447 році.

Leopolis.news