logo
17/04
16/04
15/04
2 ...

Львівський окружний адмінсуд визнав бездіяльність міськради у збереженні місць масових розстрілів

04-03-2021 10:312068

Львівський окружний адмінсуд визнав бездіяльність міськради у збереженні місць масових розстрілів
Фото: Zaxid.net

Львівський окружний адміністративний суд визнав бездіяльність Львівської міської ради та управління охорони історичного середовища у вивченні та збереженні місць масових розстрілів євреїв на території Янівського концтабору у Львові.

 

Про це повідомив директор «Єврейського відродження» і Центру дослідження юдаїки Мейлах Шейхет. 

Він нагадав: «220000 розстріляно німецькими нацистами на території Янівського концтабру відповідно до Протоколу Надзвичайної комісії з встановлення злодіянь німецько-фашистських загарбників.  

«Протокол зберігається в Архіві ГАРФ Росіії, в Москві. Інші матеріали зберігаються в архіві СБУ у Львові. По кількості віднайденого попелу від спалення тіл в Янівському концтаборі загинуло понад 400000 тисяч в’язнів».  

«Минулого року Львівський окружний адміністративний суд - суддя Гулкевич І.З. - визнав бездіяльність Львівської міської ради та Управління охорони історичного середовища в увічненні пам’яті невинно убієнних німецькими нацистами 144000 військовополонених з країн антигітлерівської коаліції в концтаборі Цитадель-Шталаг-328 у м.Львові. Львівська міська рада дозволила ресторан Цитадель-Інн у Вежі смерті, де загинуло 20000 вязнів, їх утримували голими взимку. Під час переобладнання Вежі Смерті під ресторан загинули робочі будівельники, останки загиблих від рук німецьких нацистів вивозили вантажівками в невідмому напрямку. По сьогоднішній день пам’ять про загиблих Львівською міською радою не вивчена і не увічнена. Так само не убезепечено Львівською міською радою та міськвиконкомом виконання рішення Окружного адміністративного суду - суддя Брильовський Р.М. - про бездіяльність Львівської міської ради у вивчені та збереженні масових могил євреїв, які загинули від рук німецьких нацистів в Білогорщі. Не вивчивши масові могили і не убезпечивши їх збереження в Білогорщі, львівська міська рада оголосила і впроваджує в Білогорщі індустріальний парк», – додав Мейлах Шейхет.  

Суди заборонили будівництво на території по вул.Чорновола 45-Б, на території гетто – де від рук німецьких нацистів загинуло понад 110000 євреїв.  

Також продовжуються судові процеси за збереження Старого і Нового єврейських кладовищ, дозволено житлове будівництво фірмою Парус Парк по вул. Кульпарківській на території поховань біля психлікарні.  

Мейлах Шейхет нагадує, що законами України передбачена кримінальна відповідальність за руйнування поховань, але «Львівська міська рада лише посилює безцеремонність і зухвальство в знищенні пам’яті про невинно убієнних у Львові, де в загальному загинуло понад 500000 осіб різних народів, серед них переважно євреїв – жертв німецького націонал-соціалізму». 

Leopolis.news