logo
24/04
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

На Львівщині стартував проєкт «Експедиція громад: фокус на туризм»

04-03-2021 20:266794

На Львівщині стартував проєкт «Експедиція громад: фокус на туризм»
Фото: ЛОДА

3 березня, стартував перший виїзд проекту «Експедиція громад: фокус на туризм» за маршрутом: Львів – Великі Мости – Сілець – Червоноград – Львів. Місія проекту - створити потужну «павутину» туристичних маршрутів, розширити географію подорожей областю, забезпечити завантаження закладів тимчасового розміщення в туристичних центрах та збільшити термін перебування туристів на Львівщині.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Організатор експедицій – управління туризму та курортів Львівської ОДА.

«Туризм − це унікальна галузь, яка «вдихає» життя в десятки інших сфер. Спонукає дбати про екологію, берегти історико-культурні пам’ятки та традиції, розбудовувати інфраструктуру, підтримувати локальних виробників тощо. Саме тому туристичний бізнес обов’язково має розвиватися в ОТГ - наповнювати їхні бюджети і покращувати якість життя мешканців, - зазначив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький. Маємо з громадами об’єднати зусилля, щоб забезпечити привабливі умови для інвесторів, усунути проблеми, які перешкоджають втілювати цікаві задуми. Наша мета - скласти унікальні маршрути, наповнити їх змістом та смаком. Сьогодні наші експедитори – представники туристичного бізнесу, громадськості та влади - вивчали «промисловий» напрямок до Червонограду. Копія вугільної копальні, наземна частина діючих шахт, кінологічний центр – цей маршрут покаже абсолютно іншу туристичну Львівщину і розвіє міф про її неперспективний гірничий район!».

Як розповіла керівниця управління туризму та курортів Львівської ОДА Наталя Табака, виїзди у громади оновлять туристичну інформацію на місцях, перетворять потенційно цікаві об’єкти для туризму на «туристичні магніти» та стимулюватимуть туристичні потоки та місцеву економіку.

«Виїзди передбачають зустрічі з громадським туристичним активом на місцях. На зустрічах будуть ті, хто возитиме туристів, ті, хто надаватиме послуги і влада. Маємо з’ясувати чого бракує для формування якісного туристичного продукту та розробити чіткі дорожні карти для місцевих громад, - зазначила Наталя Табака. – Зараз туризм концентрується на таких вже відомих туристичних містах як Львів. Усі добре знають Трускавець, Жовкву, Дрогобич, Сколе та Славське. Наше завдання запропонувати нові ідеї та маршрути для подорожі, і відтак втримати туристів на Львівщині на довший період».

Так, історико-культурні туристичні магніти Червоноградської громади представляє родовий маєток магнатів Потоцьких – засновників міста Кристинопіль. Яскравий приклад французького класицизму середини XVIII ст. А також церква Св. Юрія та Василіянський монастир - пам’ятка архітектури національного значення середини XVIII ст. Тут склав свої монаші обіти майбутній митрополит Андрей Шептицький. Церква Св. Йосафата - один з найбільших храмів Західної України, що вирізняється яскравими розписами.

До нетипових туристичних атракцій можна віднести екскурсію кінологічним навчальним центром Державної прикордонної служби України.

Та найбільш перспективний напрямок розвитку червоноградського туризму - промисловий.

Учасники експедиції побували на полігоні Гірничо-економічного коледжу у Червонограді. Зараз він залишається єдиним діючим на підконтрольній території України об’єктом такого типу. Присутні мали унікальну можливість відвідати копію справжньої вугільної копальні та наочно ознайомитись з технологіями вуглевидобутку.

«Екскурсія в навчальному центрі досить ексклюзивна. У цьому місці розумієш, що таке гірничо-видобувна справа, що таке шахтарське місто. Все дуже реалістично»,-  додала Наталя Табака.

Наступні виїзди заплановані за маршрутами: Львів - Стебник - Борислав - Дрогобич - Львів та Львів - Стрілки - Бібрка - Лопушна - Суходіл - Кологори - Волощина – Львів.

Leopolis.news